Smotanová torta

Torta - z lásky pre mamu

Autor receptu: nika168

Svieža smotanová torta zdobená ovocím

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Horkú čokoládu roztopíme nad parou a mierne vychladnutú ju prilejeme do žĺtkovej zmesi. Primiešame hladkú múku s PDP a na záver tuhý sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry na 170 - 180 stupńov približne 35 minút, Závisí od rúry.
  2. Pripravíme si mascarpone krém. Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom, Amarettom. Do smotany dáme stužovač a vyšľaháme šľahačku , ktorú primiešame do mascarpone. Vznikne nám ľahký a veľmi chutný krém. Krém si rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice primiešame kokosovú múčku.
  3. Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme, pláty natrieme rozohriatym džemom a navrstvíme krémami, uhladíme a na záver ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Či už zdobíme ako ovocnú, čokoládovú verziu, či už urobíme nahú tortu ako ja, alebo drip tortu. Prikladám aj ďaľšiu fotografiu z boku. Chuťou sa určite zavďačíte akémukoľvek náročnému labužníkovi. Tento krém je klasika, ktorou nič nepokazíte, je svieži, nie tak ťažký, aké bývajú maslové krémy /hoci niežeby ani tie nechutili vynikajúco :) /