Torta z čerstvých jahôd

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 22. júla 2014
Torta z čerstvých jahôd
Foto: Robert Hüttner
14 ks
porcií
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
 z 3 vajec pečené v tortovej forme
Plnka:
500 ml
160 g
2 bal.
250 g
500 g
500 ml
30 g




Postup

  1. 1

    Piškótový korpus necháme vychladnúť a pripravujeme plnku.

  2. 2

    Najprv uvaríme vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť, korpus potrieme jahodovým džemom, vychladnutý puding vylejeme na korpus a na to poukladáme na plátky pokrájané jahody.

  3. 3

    Z vody, želatíny a farbiva pripravíme aspik, ktorý vylejeme na tortu s ovocím. Necháme v chladničke aspoň tri hodiny chladiť a podávame so šľahačkou, s mätou a čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

danila
úplne jednoduchá, krásna a iste aj chutná - páči sa mi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia