Torta višňovo-čokoládová

valina - fotkavalina, 29. októbra 2012
Torta višňovo-čokoládová
Foto: valina

sviaža, chutná a rýchla

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
150 g
1/2 dcl
1/2 dcl vlažná
200 g
1 bal.
5 čaj.lyžíc
PLNKA I.:
3 dcl bez kôstok
1/2 bal.
100 g
2 dcl spolu so šťavou
PLNKA II.:
4 ks
100 g
1 malá
250 g
1/2 dcl
 na ozdobu
 strúhana na ozdobu




Postup

  1. 1

    Žĺtka, cukor miešame, pridáme olej, vodu, múku, práš. do pečiva a kakao. Vymiešame z bielkov sneh, do ktorého jemne vmiešame vymiešané žĺtka. Pečieme pri 170 stupňov asi 45 min.

  2. 2

    Plnka I. višne vykôstkujeme a so šťavy s vodou a cukrom uvaríme zlatý klas. Potom do trocha vychladeného pridáme vykôstkované višne.

  3. 3

    Plnka II. Všetko okrem Hery a rumu miešame nad parou do zhustnutia. Potom do vychladeného vmiešame HERu a pridáme rum.

  4. 4

    Tortu rozkrojíme a plníme : plnka I, potom na ňu plnka II. Ozdoba – plnka II, trubičky, strúhaná čokoláda

Diskusia k receptu

valina
dík, je to svieža dobrota, nie príliš sladká
dajanca
a čo pripravuješ svadbu, či nejakú rodinnú oslavu? Vypekáš samé krásne torty a iné dobroty a vidím, že na radiátore sa ešte ohrievajú vrecká s múkou... ako na bežiacom páse :-)
valina
áno, občas pečiem aj pre susedky, keď ma kopne múza, tak potom vymýšľam
evanaaa
Torty akoby z výkladu cukrárne, pekné, chutné. Chcem sa spýtať, do žĺtkov dávaš vodu ( aj iní občas), prečo a aký je rozdiel, keď sa nedá?
valina
vodu dávam, aby korpus bol nadýchaný, ale musí byť vlažná, je to skoro ako prášok do pečiva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia