Torta Stellka

boise - fotkaboise, 2. mája 2013
Torta Stellka
Foto: boise

Keďže mi pribudlo jedno dieťa, pribudla aj jedna torta ročne, takže už sa pečeniu venujem 2x ročne. Táto je moja štvrtá v živote, pre Zobraziť celý popisKeďže mi pribudlo jedno dieťa, pribudla aj jedna torta ročne, takže už sa pečeniu venujem 2x ročne. Táto je moja štvrtá v živote, pre moju hviezdičku k prvým narodeninám.

8-12
porcií
240 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
120 g
120 g
1
250 g
1
150 ml
100 ml
Plnka:
5 dl
2 bal.
150 g
250 g
250 g
4 ks
Plna pod poťah:
250 g
250 g
Poťah:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si korpus. Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom, pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 150 stupňov. Ak chcete kakaový korpus, tak pridajte do hmoty dve lyžice kvalitného kakaa. Ešte jedna finta, aby ste zabránili "prerasteniu" korpusu cez formu, oblepte ju obyčajným kancelárskym papierom. Korpus porastie rovno po ňom a po vybratí z rúry sa sám pekne oddelí.

  2. 2

    Plnku pripravíme nasledovne: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšlaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti (ja to robím tak, že si ho narežem po okrajoch a potom ho prerežem klasickou niťou na šitie), potrieme lekvárom, vrstvou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky. Môžme odložiť do chladničky.

  3. 3

    Pripravíme si plnku pod poťah: cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu a dáme zatuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme hmotu, poriadne ju rozmiesime a vyvaľkáme. Tortu vytiahneme z chladničky a potiahneme, ozdobíme. A potom ňou už len robíme radosť ratolestiam :)

    Torta Stellka - obrázok 4
  5. 5

    detail

    Torta Stellka - obrázok 5
  6. 6

    detail -ak niekomu pomôže pri modelovaní :)

    Torta Stellka - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
je velmi pekna, neprecackana a taka inovativna :) dcerka sa vola "Hviezdcka" ? :) bude mat radost o par rockov, ked uvidi tuto fotku :)
silvi
tá hlavička tam ako drží? špáratkom?
hannah22
si šikovná.... takéto tvorenie pre deti je radost..... :))
mirkamt
krásna milá tortička a Stellke všetko najlepšie k prvým narodeninkám ;-)
zdenkab
krásna torta... ako sa niekto môže narodiť ako hotový profesionál :) ja sa snažím toľké roky... a nič.
boise
@zdenkab jaaj dakujem, keby si ale vedela kolko sa pri tom nahresim... :) Preto peciem len 2x do roka, nemam na to nervy :)
mesiar50
Si šikovná,torta je prekrásna.Stellke prajem hodne zdravia a šťastia.


boise
jeeej @mesiar50 ďakujeme, toto sa Stellke iste bude páčiť, lebo to bliká :)))
boise
Nechcem nahadzovať opäť nový recept, lebo všetko je tak, ako v tomto. Akurát pre inšpiráciu pridávam fotky, ako som sa vyhrala s tortou tento víkend :)

















SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia