Karamelová torta

Torta Špongia (SpongeBob)

Autor receptu: nika168

Torta bola pre kamarátku, ktorá je hrdou krstnou mamou dvojročného Šimonka :D

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si bielu piškótu: Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny, pridáme rum, arómu. Postupne pridávame múku s PDP a na záver ušľahaný sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35-40 minút /závisí to na type vašej rúry/.
  2. Pripravíme si tmavú piškótu: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a rumovou arómou do penista. Zašľahávame žĺtky, mierne vychladenú roztopenú čokoládu a potom múku zmiešanú s PDP. Potom opatrne zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 160 stupňov 45-60 minút.
  3. Upečené, vychladnuté a rozrezané pláty ponatierame bohato zohriatym džemom a plníme pripravenými krémami. Pribináčikový krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone a pribináčika, v surovinách som neuvádzala pri tomto kréme cukor, ale kto má rád sladšie, pokojne nech si pridá :D je to predsa detská torta a deti sladké milujú.
  4. Karamelový krém si pripravíme z deň vopred uvareného salka na karamel alebo dnes už kúpite hotové karamelové salko. Salko vyšľaháme so zmäknutým maslom a naplníme tortu.
  5. K takýmto krémom som si pripravila aj ovocie, ktoré môžte dávať medzi pláty samostatne alebo priamo do krému. Ja som maliny dala do smotanového krému a banány do karamelového. Po naplnení tortu ozdobíme po stranách prikladaním čoko paličiek /odporúčam - dostať ich v Lidli - Mister choc značka/ alebo použite klasické trubičky. Stuha slúži na previazanie a čiastočne aj na spevnenie aby trubičky náhodou nespadli, i keď ich priliepate ku krému ale stuhou nepokazíte nič - je to aj peknou ozdobou aj istotou :D Oblátku s detským motívom môžte dať priamo na tortu, položiť na krém, oblátka by sa nemala rozpiť, je z dobrého materiálu. Dostať ju v cukrárenských potrebách. Ja som objednávala na internete.