Torta so sladkymi zemiakmi
Autor receptu: mjorky
Tento recept som nasla v casopise Zdravie. Mala som gastanovu muku a nevedela som co s nou.
Hor sa teda na tento recept. A torta bola fantasticka :) skutocne odporucam vyskusat. Skvela
jessenna chut.
10 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Preosiate muky, tuk a vodu spolu spracujeme na cesto. Rozvalkame medzi dvomi potravinarskymi foliami do okruhleho tvaru. (Ja som gulu z cesta roztlacila vo forme).
- Okruhlu vrubkovanu formu z vyssim okrajom a priemerom 22 cm vymastime a vysypeme. Cestom vylozime dno i boky formy a popichame vidlickou. Ocistene zemiaky popucime. Cele vajcia vyslahame s cukrom. Pridame rozpusteny tuk, muku vymiešanu v mlieku, mlety zazvor, skoricu a muskatovy oriesok. Vmiesame popucene zemiaky a spolu rozmixujeme.
- Plnku dame na cesto, vlozime do vyhriatej rury a pri teplote 160 °C pecieme 60 minut. Vychladnutu tortu posypeme mandlovymi lupienkami opecenymi na suchej panvici a polejeme javorovym sirupom alebo rozpustenym hnedym cukrom.