Torta so sladkymi zemiakmi

mjorky - fotkamjorky, 22. októbra 2014
Torta so sladkymi zemiakmi
Foto: mjorky

Tento recept som nasla v casopise Zdravie. Mala som gastanovu muku a nevedela som co s nou. Hor sa teda na tento recept. A Zobraziť celý popisTento recept som nasla v casopise Zdravie. Mala som gastanovu muku a nevedela som co s nou. Hor sa teda na tento recept. A torta bola fantasticka :) skutocne odporucam vyskusat. Skvela jessenna chut.

10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
140 g
100 g
8 PL
80 g
Plnka:
450 g
3 ks
130 g
2 PL
200 ml
2 PL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
50 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Preosiate muky, tuk a vodu spolu spracujeme na cesto. Rozvalkame medzi dvomi potravinarskymi foliami do okruhleho tvaru. (Ja som gulu z cesta roztlacila vo forme).

  2. 2

    Okruhlu vrubkovanu formu z vyssim okrajom a priemerom 22 cm vymastime a vysypeme. Cestom vylozime dno i boky formy a popichame vidlickou. Ocistene zemiaky popucime. Cele vajcia vyslahame s cukrom. Pridame rozpusteny tuk, muku vymiešanu v mlieku, mlety zazvor, skoricu a muskatovy oriesok. Vmiesame popucene zemiaky a spolu rozmixujeme.

  3. 3

    Plnku dame na cesto, vlozime do vyhriatej rury a pri teplote 160 °C pecieme 60 minut. Vychladnutu tortu posypeme mandlovymi lupienkami opecenymi na suchej panvici a polejeme javorovym sirupom alebo rozpustenym hnedym cukrom.

Diskusia k receptu

jozka2
Prosim vas,co to je za tuk Alsan bio a cim sa da nahradit?Kokosovym?!
honestka
@Mjorky : torticka vyzera velmi vabne a kedze zboznujem tento druh /aj pumpkin/, viem si predstavit jej vybornu chut aj ked som kombinaciu tychto muk spolu nepouzila, kedze kazda je specificka. =

@jozka , akykolvek TUK o ktorych citas v receptoch Varechy na nasom kontinente mozes nahradit najspolahlivejsie by: Crisco /co sa pouziva na Pie dough/, alebo aj bio kokosovy tuhy tuk - nie olej.

V tomto pripade ak ides piect rozhodne urob cesto na sposob tunajsej pie s Crisco s pouzitim ci uz rovnakych muk ako autorka, alebo sa rozhodnes pre svoju kombinaciu. S tymto tukom cesto budes mat for sure krehke a chutne.
tiginko
@honestka zaujal ma ten kokosový olej: ja považujem kokosový tuk a olej za jedno a to isté. Lebo kokosový tuk ako ho poznám, sa mení z tuhého na olej pri teplote tuším 20-22 stupňov. Vy máte aj nejaký iný olej?
honestka
@tiginko : ano v tunajsich health food obchodoch dostanem bezne kupit tekuty kokosovy olej - "Natures Way Liquid Coconut Oil". Pouzivam ho spolu s “Hemp Oil”
do zelenych aj ovocnych kokteilov hlavne tych, ktore len neodstavujem ale nechavam s duzinou a riedim vodou. Olej takto sluzi k lahsiemu digestivnemu vstrebaniu sa vitaminov.
Inac v mojej kuchyni rada pouzivam aj ten v tuhom skupenstve a je ho tu dostat kvalitny vo velkom vybere a od roznych dodavatelov.
Za ? dakujem.
mjorky
Ja som dala praobycajne maslo a bolo dobre. Uverejnila som original recept podla casopisu ale ja som si ho upravila po svojom :) Namiesto cukru som dala steviu aby si aj nasa dia starka pochutila. A nedala som ani javorovy sirup ale posypala som iba orieskami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia