Torta - Sloníčatko (fotopostup)

Autor receptu: gabikaaderia

Jednoduchý postup na 3D tortičku. Myslím, že sami zistíte, že to nie je zložité a pustíte sa aj vy do výroby.

Postup

  1. Na telíčko použijeme väčší oválny korpus.(taký čo máme odskúšaný, ak by bol záujem môžem napísať aj svoje) Rozkrojíme ho, potrieme džemom a naplníme plnkou. V mojom prípade je to Parížska šľahačka, ktorú si pripravíme minimálne 6 hodín vopred tak, že šľahačku prevaríme s čokoládou a necháme v chladničke vychladnúť. Potom vyšľaháme do tuha. Na hlavičku použijeme menší okrúhly korpus. Aby sme nemuseli moc obrezávať vrch hlavičky si urobíme tak, že si hmotu rozdelíme a malú časť upečieme v antikorovej miske a tá bude tvoriť vrch hlavičky. Korpus naplníme orežeme do tvaru. Piškótový plát na jemno rozmrvíme a 2 hrste odložíme ,zo zvyšku urobíme punčovinu a to tak, že pridáme do pomrveného plátu džem, rum a trochu zmäknutého masla a všetko rozmiesime na jemnú dobre tvarovateľnú hmotu. Vytvarujeme z nej chobotík a obrieme ňou celú hlavičku, príp. aj telíčko..zmes nám zahladí nerovnosti. Nakoniec natierieme celého sloníka vyšľahaným maslom s cukrom a 2 hrsťami rozmrveného korpusu(zmes šľaháme tak aby bola úplne jemná). Dáme zatuhnúť na pár hodín do chladničky.
  2. Poťahovú hmotu si zafaríme gelovými farbami a rozvaľkáme na veľký plát. Podoberieme a prenesieme na telíčko.
  3. Kosticami naznačíme ústočká a chobotík a oči.
  4. Žehličkou na marcipán uhladíme celé telíčko a hlavičku a prebytočnú hmotu odrežeme. Režeme nie úplne tesne,ale kúsok necháme, aby sme hmotu mohli následne pekne zapraviť pod sloníka.
  5. Z poťahovky vymodelujeme nožičky a umiestnime ich ku telíčku.Kosticou naznačíme tvar nožičky.
  6. Z modrej hmoty vyvaľkáme uši (veľké slzy) a menšie ružové slzy do vnútra. Prilepíme na hlavu (buď trochou vody,alebo jedlým lepidlom).
  7. Nakoniec namaľujeme oči. Práškové farby si rozmiešame v troche bieleho alkoholu a namaľujeme.
  8. Nakoniec nesmieme zabudnúť na chvostík a jazýček a sloník je hotový.