Torta "samá čokoláda"

kkatka - bez fotkykkatka, 13. marca 2013
Torta
Foto: kkatka

Toto je torta podľa mojej chuti - čím viac čokolády, tým lepšie ."Tak toto ja môžem !"

Suroviny

Cesto kakaové:
5 ks
5 lyžíc
5 lyžíc
2 lyžice
1 lyžička
Penový plát:
3 ks
240 g
Krém kakaový:
8 ks
350 g
1 ks
2 ks
1 ks (na potretie)
Na čoko výzdobu:
2 ks
1 ks
4 balíky




Postup

  1. 1

    Postup rovnaký ako som dala pri torte s čokoládovým krémom: upečieme kakaové ceto - bielky vyšľahať s cukrom, pridáme žĺtka, premiešať, postupne pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pomaly primiešame kakao. Penový plát: bielky s cukrom šľahať nad parou až kým sa neodlepuje od hrnca, nastriekať na papier na pečenie ( obkresliť si kruh podľa formy v ktorej sme piekli tortu) a sušiť.

  2. 2

    Krém: celé vajíčka šľahať nad parou s cukrom až do zhustnutia, potom pridáme skoro celé kakao a dáme vychladiť. Maslo vymiešame do penista a pomaly pridávame vajíčkovú zmes. Kakaové cesto raz prerežeme potrieme džemom (podľa chuti), natrieme krém, potom dáme penový plát a zase krém a nakoniec druhú polovicu kakaovú.

    Torta
  3. 3

    Celú tortu obmažeme krémom a obložíme trubičkami plnenými kakaovým krémom (kúpenými). Na vrch trubičiek nastriekame krém.

    Torta
  4. 4

    Vyrobíme si čokoládové ozdoby: čokoládu vo vrecku zahrejeme a na papier na pečenie striekame rôzne tvary.Po vychladnutí v chladničke sa od papiera pekne oddelia.

    Torta
  5. 5

    Na štrukturálnu fóliu natrieme v tenkej vrstve bielu čokoládu, necháme stuhnúť a potom horkú čokoládu. po stuhnutí môžme rezať na rôzne tvary. Na chokotransfer fóĺiu natrieme horkú čokoládu, naznačíme pásiky a nacháme stuhnúť. Po vychladení sa vzor z fólie otlačí na čokoláde.

    Torta
  6. 6

    Hotové čokoládové ozdoby napicháme podľa fantázie na tortu, ja som dala aj 3 ružičky z marcipánu.

    Torta

Diskusia k receptu

rennatte
2ks masla,,,ake 125g alebo 250g? 1ks kakao,,,kolko gramové, je viac druhov, v mensom aj vacsom baleni, krem sa mi paci rada by som ho skusila
kkatka
maslo 2 x 250 g, kakao balenie je 100g a ja dám asi 80 - 90g ( nevážim to, dám ho skoro celé)
darina57
super..masla nie je vela..ja peciem torty..tak viem o com hovorim..
izabella929
čokoládové je u nás veľmi obľúbené...) recept vyskúšam v podobe zerov....krásna tortička...))
eraserhead
pozrel som aj ostatné Vaše recepty, napriek tomu že neobľubujem tieto veľké torty (pretože drvivá väčšina je plnená umelou hmotou, a drzo sa nazývajú "maslová"). Vaše torty minimálne podľa použitých surovín pôsobia lákavo a voňavo a to treba pochváliť.

1x zahra
valeri
uzasnaaaaaaaaaaa torticka, ukladam, zase jeden novy napad :-))
babidka
Torta ako stvorena pre mna :-)))))))))))Cesto , pecenie aj krem by som zvladla ....vyzdoba je vsak moja najslabsia stranka .Este tak cokoladove ozdoby z hotovej polevy v sacku - to mi uz ide , ja ich robim na silikonovu foliu . Takze vsetky torty koncia rovnako - krem , cokoladove hobliny a hotovo :-)))
jaroslava31
Pečiem často a veľa, ale aj tak si na túto tortu pamätám, keď som ju ochutnala na jednej svadbe v NZ a bola úžasná. Vždy som ju chcela urobiť, hoci som nemala recept, zo skúseností by som ju dokázala. Doposiaľ k tomu nedošlo, ale v mysli mi ostala. Dnes si ju priložila Ty, tak ju urobím presne tak, ako bola pôvodná. Ďakujem a doporučujem
jerica
Krásne , to sa veru u mňa nestane , že by som to tak dokázala ako ty , famózne :-) Zbožňujem krémové a čokoládovo orechové .
martamm
nadherne vyzdobena, dala by som si z nej kusok, aj ja lubim cokoladu a hlavne horku....
silvia68
proste nádhera. Už som tu na vareche našla veľa skvelých receptov a toto vyzerá , že bude další. Vyskúšam manželovi na narodeniny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia