Torta s plnkou z neuvareného Salka

monnikka - fotkamonnikka, 12. februára 2013
Torta s plnkou z neuvareného Salka
Foto: monnikka

Jednoduchá torta na rodinnú oslavu so zaujímavou plnkou, túto plnku som robila prvýkrát a veľmi sa mi zapáčila, lebo všetkým chutila.

Suroviny

Korpusy 2x:
3 ks
150 g
150 g
75 ml
75 ml
1/2
2 PL
Plnka čokoládová:
250 g
100 g
1/2 konzervy
Plnka vanilková:
250 g
1/2 konzervy
300 ml
1 ks
 na potretie korpusov




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtky s cukrom, striedavo pridávame olej a perlivú vodu, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov a štipky soli, vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 st. cca 30 min., /sledovať a skúsiť špajdlou /. Tak isto upečieme druhý korpus.

  2. 2

    Plnka čokoládová: Vymiešame maslo so zmäknutou čokoládou a postupne primiešame polovicu neuvareného salka /zahustené sladené mlieko/, poriadne vyšľaháme na hladký jemný krém.

  3. 3

    Plnka vanilková: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do vychladnutého postupne primiešavame striedavo neuvarené salko a maslo, vyšľaháme na hladký jemný krém.

  4. 4

    Korpus mierne pokropíme kompótovou šťavou, /kto chce môže napr. kávou/,natrieme kyselkavým lekvárom, na lekvár natrieme čokoládovú plnku, položíme druhý korpus, pokropíme ho,natrieme vanilkovú plnku, časť tejto plnky si odložíme na potretie bokov torty /pod vanilkovú plnku som lekvár nedávala/. Natrieme vanilkovou plnkou boky torty, pekne uhladíme aj vrch aj boky, ja som boky obsypala kokosom a vrch som obliala bielou čokoládou a len jemne som posypala cukrovými snehovými vločkami a farebnými srdiečkami a pofŕkala čokoládou.

    Torta s plnkou z neuvareného Salka - obrázok 4

Diskusia k receptu

danielas
@monnikka , tie plnky sú pre mňa ozaj zaujímavé a na budúci týždeň máme oslavy, veruže ich vyskúšam. Dám vedieť .-)
danielas
..a toertička sa ti vydarila, je vkusná a krásna pre mladú dámu
merylin
tú plnku čokoládovú vyskúšam, tortička je pekná.
iva63
výborné plnky....tortička sa ti vydarila-:) vyskúšam ju-:)
3sandra3
super tortička... je krásna a určite je chutná s takými výbornými krémami
elekra
Pekná torta, plnky zaujímavé. Stoja za vyskúšanie.
laurisia
Prosím Ťa, aký máš priemer tortovej formy na korpus? Recept vypadá veľmi príjemne
staja
@Monnikka ,tortička je krásna a určite aj výborná. Ale keď by som ubrala z toho masla, čo ide do krému, nebol by príliš mäkký, tekutý? Zdá sa mi , že na korpus zo 150g múky a 3 vajec je 500g masla do krému trošku veľa.
diabambulka
nooo mňa upútala tá s tým vanilkovým pudingom a salkom, takže ukladám a vyskúšam, salko čaká v špajzi :-))) ďakujem
monnikka
@staja : korpusy sú dva, každý z 3 vajec, podľa mňa je masla akurát, ale ak chceš ubrať, krém nebude tekutý, keď som dala tortu stuhnúť, ten čokoládový bol tuhší, predsa aj tá čokoláda v ňom stuhne ale vanilkový bol tiež dosť tuhý, dá sa urobiť aj tak, že nedáš puding, len maslo, salko a vanilková esencia, ja som sa tiež bála, že či nebudú krémy tekuté, ale práve naopak
sonulienka
@minnikka tie plnky ma zaujali a na budúci týždeň idem piecť tortu synovi na "40" veru ju naplním týmito plnkami.Ďakujem to ja ako na zavolanie.
A tortička nemá chybu je krásna.
pacik
Plnky vyzerajú zaujímavo, vyskúšam ich :-)
monnikka
@laurisia : ja som piekla v rajnici s priemerom 29 cm, ale robievam aj tak, že upečiem na plechu piškótu zo 4 vajec, 20 dkg cukor, 20 dkg múka hladká, 1 dcl olej, 1 dcl voda perlivá, 1 kypriaci prášok, kakao a vykrojím si korpus aký chcem, tu ale zostávajú okrajky, ja ich ale využijem,povykrajujem kolieska, pospájam plnkou, oblejem polevou a mám aj minitortičky:)
monnikka
ďakujem za milé komentáre, a ak vyskúšate, tak nech si pochutnáte:)
mesiar50
Ako vydím s tými plnkami si zabodovala.
Takže aj odo mňa jeden bod takýto :
1***
Uložené Vďaka
monnikka
ešte som zabudla napísať, že do korpusov, do ktorých ide aj voda odnedávna dávam perlivú vodu, čiže minerálku, kdesi som to čítala, a osvedčilo sa mi to
pietruskaa
tak tieto kremy vyskusam za par dni mam narodky a zhaname uz dlho kremy na tortu a kedze salko milujem mam co som hladala :) a krasna torticka vydarila sa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia