Torta s mozaikou

mracik9 - fotkamracik9, 11. júla 2013
Torta s mozaikou
Foto: mracik9

Táto torta je určená pre syna mojej známej.Poprosila ma o nejakú jednoduchú,ale dobrú tortu,no a vzniklo toto.

120 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
250 g
300 g
9 PL
1 ČL
1,5 PL
Plnka:
3,5 dl
1 ks
4 PL
250 g
100 ml
20 ks




Postup

  1. 1

    Dopredu sa ospravedlňuje,ale nestíhala som fotiť, tak to tu dávam hlavne pre inšpiráciu.Pôvodne to mal byť biely vrch a čokoládové boky,len som to trochu zle vypočítala.No vôbec neľutujem,vzniklo z toho niečo nové.Inšpirovala som sa od Alexola,veľmi sa jej tá torta vydarila. Najprv si upečieme korpus. Žĺtka s cukrom vyšľahám do peny,postupne po lyžiciach pridávam horúcu vodu.V druhej nádobe vyšľahám bielka so štipkou soli.Do žĺtkovej zmesi postupne pridám preosiatú múku a zľahka pridávam sneh.Ja som ju piekla v starom vymazanom a múkou vysypanom hrnci,torta je potom väčšia.Pečieme pri 180 st C asi 35-40 minút.

    Torta s mozaikou - obrázok 1
  2. 2

    Keď už máme upečený a vychladený korpus,prekrojíme ho dvakrát.Spodnú časť natrieme jahodovým lekvárom,potom krémom a poukladáme pokrájané jahody.Priložíme druhou časťou a zopakujeme to ešte raz,celú tortu potrieme krémom. Na krém som uvarila puding s cukrom,do horúceho som pridala 1/4 masla,zamiešala a nechala vychladiť.Zbytok masla, ktoré malo izbovú teplotu,vyšľaháme a postupne pridáme vychladený puding,spolu zapracujeme.

  3. 3

    Mozaikovú poťahovku som robila podľa Tkatky,až nato že keď som ju vyvaľkala,zistila som že je jej málo,tak som ju zrolovala s čokoládovou plastelínou,pokrájala a poukladala na fóliu vedľa seba a valčekom rozvaľkala na požadovanú veľkosť.Z mozaikovej hmoty som si pomocou radielka vykrojila kruh a položila na vrch torty,okraje som obsýpala čokoládovými hoblinami,ktoré som robila škrabkou na zemiaky.Zo zvyškov som urobila výzdobu,je jednoduchá,ale mne sa to celkom páči,dúfam že aj oslávenec bude spokojný :))

    Torta s mozaikou - obrázok 3

Diskusia k receptu

valeri
Podarila sa Ti :-)). ja som ešte s čokoplastelínou nerobila, ani neviem, kde ju kúpiť, ale pozriem sa po nej a vyskúšam.
mracik9
valeri,ďakujem,je to moja prvotina,ale fakt to vyzeralo dobre,tú čokoplastelínu som si robila sama,našla som ju na nete,musím ju tu pridať,určite sa zíde viacerým :))
mracik9
alexola,to určite,som rada že si to tu pridala,neviem čo by som bola vymyslela,ďakujem :))
janger
Aka zaujimava vyzdoba. No to sa ti ale podarilo dobre vymysliet. Peknu torticku si spravila :-).
mracik9
danielas,tak to dúfam,robila som ju z radosťou a láskou :))
mracik9
janger,ďakujem,niekedy treba len popustiť uzdu fantázii a pozri čo vznikne :))
danda3
Ako si ju krásne ozdobila, určite potešila oslávenca.♥
mracik9
medovnicek,ja myslím že áno,ale človek nikdy nevie :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia