Torta s marcipánom

nathaliez - fotkanathaliez, 28. januára 2012
Torta s marcipánom
Foto: nathaliez
6
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
100 g
3 ks
100 g
1 KL
75 g
PLNKA:
150 g
z 1/2 citróna
200 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta. Tortovú formu s priemerom 20cm vyložíme papierom na pečenie boky formy potrieme maslom a vysypeme múkou. Naplníme cestom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 40-50 min.

  2. 2

    Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti. Jednu potrieme plnkou a prikrijeme druhou časťou korpusu. Povrch korpusu a boky torty potrieme plnkou a odložíme do chladu na 3 až 4 hodiny.

  3. 3

    Korpus obalíme rozvaľkaným marcipánom. Ja som marcipán vyvaľkala len trošku a urobila som to podľa obrázka na marcipánovej hmote. Malo to tuhnúť, ale nevedela som odolať :)

    Torta s marcipánom - obrázok 3

Diskusia k receptu

cistinka
Recept som otvorila, lebo ma zaujal...čakala som prípravu domáceho marcipánu...tešila som sa zbytočne :-) Ale tortičku máš peknú ...
sladkacokolada
keď nie, tak nie, mohla som poradiť ako to nabudúce nezbabrať...dá sa to aj opraviť , ale ak nieje čo opravovať...
evanaaa
Ona sa neháda, aj mne sa zdali tam také akoby hrudky, ale nie všetko je také ako sa zdá. Ja nerobím ani takú, tak čo. Ale dala by som si, tá plnka je iste jemne kyselkavá k tomu sladkému cestu a marcipánu.
nathaliez
@evanaaa toto bolo čerstvo "nadžabané" Po vyhladení a stuhnutí sa to vyrovnalo :) Poslala by som vám aj fotku, ale už nie je z čoho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia