Tvarohová torta
Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Chcela som na nedeľu upiecť niečo malé, pri čom by som minula tvaroh a šľahačku.
Veľmi som sa musela premáhať, aby som do krému
nepoužila tmavú horkú čokoládu. No treba minúť aj bielu čokoládu, čo som kúpila ešte k
Vianociam.
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajíčka vyšľaháme so 150 gramami cukru do hustej peny. Počas šľahania pridáme 2 PL horúcej vody.
- 150 gramov múky zmiešame s 2 PL kakaa.
- Pripravíme si formu s priemerom 24 cm. Na dno formy dáme pár kvapiek vody, na to papier na pečenie. To preto, aby papier priľnul k spodku formy.
- Do vyšľahanej hustej vajíčkovej peny po častiach pridáme preosiatu múku s kakaom. Zľahka ju metličkou zapracujeme do peny.
- Hotové cesto preložíme do formy, zo stredu sa snažíme dostať cesto ku krajom formy, aby sa počas pečenie nespravil v strede hrb. Ešte jemne poklepeme formou o pracovnú dosku.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C, korpus pečieme asi 25 minút. Treba vyskúšať špajdľou, či je cesto prepečené. Kým cesto chladne, pripravíme si plnku.
- Do hrnčeka dáme 100 g kyslej smotany, asi centimetrový plátok masla - nemusí byť. Zohrievame, kým sa maslo nerozpustí za stáleho miešania.
- Potom pridáme bielu čokoládu, necháme ju rozpustiť. Do vychladnutej masy zamiešame tvaroh, 2 vanilkové cukry a 1,5 PL práškového cukru a vyšľahanú šľahačku. Lepšie je spraviť plnku deň predtým, ako budete plniť tortu, aby stihla dobre stuhnúť čokoláda.
- Korpus som prerezala na dve časti.
- Naplnila som krémom, ktorý som natrela aj na vrch torty.
- Má to byť nahá torta, takže boky sú holé. Na vrch som nastrúhala čokoládu Margot. Vy si vyzdobte tortu podľa vašeho vkusu.
- Torta v reze.