Torta s feniklom a kozím syrom

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 29. februára 2016
Torta s feniklom a kozím syrom
Foto: Robert Hüttner

Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak, aby som z nej dostal všetok jej skrytý potenciál. Zobraziť celý popisNa každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak, aby som z nej dostal všetok jej skrytý potenciál. Potom sa právom stane kráľovnou taniera...

6
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
125 g
4 PL
 na vymazanie formy
250 g
100 g
15 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Do múky vmiešame zmäknuté maslo, potom postupne pridávame po lyžičkách studenú vodu, pokiaľ nie je cesto vláčne. Potom cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladničky na 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme na 3–4 mm hrúbku a vložíme ho do vymastenej formy. Papier na pečenie pokrčíme, potom ho vložíme do formy a nasypeme doň fazuľu (hrach, ryžu...), aby bolo cesto dostatočne zaťažené.

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 190°C a cesto v nej necháme predpiecť asi 10 minút. Na panvici na olivovom oleji urestujeme nakrájaný fenikel, dochutíme ho soľou a korením. Potom fenikel rozložíme na cesto.

  3. 3

    Vajíčka vyšľaháme spolu so smotanou, dochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom. Vajcia nalejeme na fenikel a dáme do rúry piecť pri 190°C 25 minút. Po dvadsiatich minútach položíme na vrch koláča na kolieska pokrájaný kozí syr a necháme dopiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia