Torta s anglickým maslovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pripravíme odvážené prísady. Smotanu zvoľna prevaríme na strednom ohni. Pridáme pozdĺžne rozpolený vanilkový struk. Oddelíme bielky. Žĺtky dáme do misy. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme metlou. Za neustáleho silného šľahania prilievame horúcu smotanu. Vaječnú smotanu prelejeme späť do hrnca a postavíme na mierny oheň. Krém zvoľna zahrievame za stáleho miešania gumovou stierkou. Keď zhustne, precedíme cez sito. Prelisujeme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Heru maslovú izbovej teploty dáme do misy. Najvyššou rýchlosťou šľaháme 15 minút, až je Hera maslová husto napenená. Hera musí byť biela a hustá ako šľahačka. Za stáleho miešania postupne pridávame vanilkový krém.
  2. Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej trúbe na 175 °C asi 30−40 minút. Vychladnutý korpus naplníme krémom. Dozdobíme bielou čokoládou.