Torta rýchlovka (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Prečo takýto názov? Potrebovala som rýchlo upiecť tortu... a táto vznikla rovno pri
pečení... šťavnatá, bez maslových plniek. Ozdobiť ju ...môj najväčší nedostatok -(preto
torty nepečiem) :-(( , tak aspoň takto :-))
Postup
- Tri žĺtka vymiešame s cukrom do peny ,
- pridáme múku
- a zamiešame vyšlahaný sneh z bielkov.
- Rozotrieme do tortovej formy a upečieme pri 150 stupňoch asi 10 minut.
Upečieme 2 korpusy.
- Nakájame 3-4 polovice broskýň.
- Vymiešame si stredný korpus - postup ako v bode č.1-4.
Do tortovej formy dáme 2/3 cesta
- a zvyšok 1/3 zafarbíme kakaom.
- Kakaové cesto preložíme do formy na svetlé cesto
- a na vrch poukladáme broskyne.
- Upečieme 40 minút pri 150 stupňoch.
- Prvý tenký korpus si potrieme lekvárom,
- prikryjeme stredným cestom s broskyňami.
- Na prifarbenie som takto pomocou striekačky nastriekala sirup do cesta.
- Z lyžicou som poliala cesto šťavou z kompota / 200 ml / spolu z trochou umu-rumu.
- Znova som potrela lekvár
- a zakryla som to druhým tenkým korpusom.
- Na vrch som natrela punčovú polevu,
- a nastala ťažká chvíľa zdobenia. Už na prvý pohľad vidieť, že ani len čokoládové kruhy sa mi nedaria poriadne urobiť. :-((
- No čo už... idem zachrániť aspoň niečo...naruším moje kruhy, ostrým nožíkom.
- a všetko zasypem drobnými striebornými guličkami.
- Po rozrezaní torty
- ... bola osôbka až spoza hraníc príjemne prekvapená netradičnou šťavnatou tortou.
A to bolo moje sobotné pečenie - TORTA RYCHLOVKA.