Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept)

Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept)
Foto: axenka
axenkaAxenka, recept pridal: 30. októbra 2012 4:01Ďalšie jeho recepty

V prvom rade sa musím priznať, že nie som ani cukrárka, ani skúsená pekárka, tak sa hneď ospravedlňujem za nedokonalosť. Je to moja druhá torta v živote. Ale čo mama nespraví pre vlastné dieťa, však? Upiekla som ju na dcérine 5. narodeniny. A poviem vám, mala obrovský úspech u všetkých pozvaných hostí. Každý si ju fotografoval a ja som sa potichu červenala, ale tiež som na seba bola veľmi hrdá.. :-)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z 5. bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Až to máme hotové, pomaly pridávame preosiatú múku, prášok do pečiva, kakao, nakoniec žľtky a zamiešame všetko spolu varechou. Masu vylejeme na vopred maslom namastený a omúčený plech. Ja do korpusu olej nepridávam, ale kto preferuje, kľudne si spravte korpus podľa seba. :-) (múku som naschvál nešpecialozovala, nakoľko žijem mimo SR a nemám prístup k hladkej, hrubej, či výberovej múke)
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 1

2

Plnku pripravujeme deň vopred. Do hrnca vylejeme smotanu a pridáme čokoládu. Ja som použila čokoládu Lindt, najmä kvôli lesku a kvalitnej chuti. Až sa čololáda rozpustí, pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí. Pozor, neprevarujeme!
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 2

3

Plnku odložíme do chladničky a na druhý deň, tesne pred plnením, ju pomaly vyšľaháme. (je to podobné, ako na spôsob parížskeho krému) Šľaháme 20-30 sekúnd na nízkých otáčkach, aby sa nam plnka nezrazila.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 3

4

Deň vopred som si pripravila veže z kornútkových pohárov. Z marhuľového džemu som si spravila "lepidlo" (glazúru). Do malého hrnca dáme 2PL džému, 1PL vody a za stáleho miešania na miernom ohni prevaríme. Takto vytvoríme lepidlo, ktoré použijeme na spájanie kornútkov. (a veru, drží to pokope neuveriteľne silno) :-)
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 4

5

Nad parou roztopíme bielu čokoládu s trochou masla a štetcom ponatierame zlepené kornútky....
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 5

6

....ktoré potom obsypeme kokosom.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 6

7

Na druhý deň tortu dokončujeme.. Moja bola zo 4. korpusov, ktoré som natrela černicovým džemom. Vyšľahanú plnku ponatierame na korpusy. Poukladáme ich na seba a plnkou ponatierame vonkajšok torty. Odložíme do chladničky a pripravujeme marcipánovú hmotu.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 7

8

Marcipánovú hmotu som mala už kúpenú. (farba slonoviny) Rozvaľkáme ju na rovnom povrchu, ktorý obsypeme kukuričnou múkou. Obmerajte si priemer a výšku torty, aby sa vám nestalo (ako mne), že marcipán bude na prvý pokus krátky. :-) Prenesieme ho na tortu, pričom použijeme valček.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 8

9

A vyhladíme...
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 9

10

Takto vyhladenú tortu začneme dekorovať. Na dvere a okná som použila ten istý marcipán, akurat som doň kvapla potravinárske farbivo. Dvere a okná som opäť nalepovala marhuľovou glazúrou. Veže som k torte nalepovala plnkou spravenou z práškového cukru, masla a troškou vody.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 10

11

Lístky, kamienky a chodník som taktiež vytvorila z marcipánu, do ktorého som kvapla požadovanú farbu.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 11

12

Konečné ozdobovanie (kvety, stonky) bolo vytvorené opäť plnkou z masla, práškového cukru a troškou vody.
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 12

13

Dúfam, že Vaša torta bude mať taký istý úspech ako tá moja.. A bola ozaj vynikajúca.. :-)
Torta - Princeznovský Zámok (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rybarkuchar, 30. októbra 2012 o 08:09
    @Axenka , nazvyknem komentovať zákusky - ja ich nepečiem a moc tomu nerozumim. Ale Tvoja torta si zaslúži obdiv a uznanie.


  • fany1602, 30. októbra 2012 o 08:11
    no toto je ale nádhera!!!to ale muselo dať zabrať!!!ale výsledok je úžasný!!!


  • marijanna, 30. októbra 2012 o 08:44
    krasna takej by sa moja mala potešila ukladam :)


  • dandulka, 30. októbra 2012 o 09:16
    Skutočne originálna tortička. Si kreatívna, dobre si ju vyzdobila. Páči sa mi plnka, ktorou si ju plnila. Tiež sa mi páči, že si použila kvalitné suroviny , hlavne čo sa týka čokolády. Verím , že mala úspech, takej by sa potešila aj moja dcéra, ktorá ma už 20 rokov. Ukladám si recept, možno si na ňu trúfnem aj ja.


  • mili2936, 30. októbra 2012 o 09:18
    Malá priíncezná Natálka musela byť nadšená z takej nádhery. Si šikovná mamina


  • hag, 30. októbra 2012 o 09:58
    Máš byť na čo hrdá. Milené to je.


  • malroxa, 30. októbra 2012 o 10:33
    výborná torta. aj z fotky vidno, že bola super


  • bibia1, 30. októbra 2012 o 11:28
    krásna - výborný nápad - si šikovná - dcérke všetko najlepšie k narodeninám :)


  • martamm, 30. októbra 2012 o 13:28
    Výborný nápad, krásne sa Ti vydarila, ukladámk na inšpiráciu :)


  • mama3chlapov, 30. októbra 2012 o 14:22
    to muselo byť roboty! Zaslúžiš si veľké uznanie - je nádherná!


  • 3sandra3, 30. októbra 2012 o 14:37
    krásny zámok


  • frezia68, 30. októbra 2012 o 14:46
    Ako v rozprávke :-) máš fantáziu,šikovnica :-)


  • lusinkab, 30. októbra 2012 o 15:05
    ....no tak to je nadherna torticka,krasne si sa s nou pohrala a malickej urcite ocka museli ziarit :-)


  • matka07, 30. októbra 2012 o 17:33
    To je nádhera!!! Tortička by sa páčila aj mojej princeznej...Šikovná mamina!


  • medovnicek, 30. októbra 2012 o 20:10
    Nečudujem sa, že mala úspech, však bola veľmi pekná, dcérka mala určite veľkú radosť


  • darina57, 30. októbra 2012 o 20:26
    si sikulka..len tak dalej..


  • janculka22, 1. novembra 2012 o 17:04
    krásna.a ta čokoládka v plnke bola horká alebo mliečna?:))


  • zitar, 7. novembra 2012 o 20:45
    ale si sa vyhrala s tortičkou, je prekrásna, máš môj obdiv


  • axenka, 10. novembra 2012 o 04:15
    Ďakujem Vám všetkým za komentáre. Veľmi ste ma potešili.
    * čokoláda bola mliečna.. :-)


  • ivkakap, 6. decembra 2012 o 19:50
    Ahoj, perfektná torta. Idem sa aj ja pokúsiť takú urobiť mojej dcérke, tiež na 5. narodeniny. Chcem sa opýtať na tú čokoládu. Koľko čokolády treba do plnky? 2x250 ks alebo gramov???


  • axenka, 9. februára 2013 o 09:23
    @ivkakap , je to 2x250g :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist