Torta pre začiatočníkov

Torta pre začiatočníkov
Foto: helenap
helenapHelenap, recept pridal: 7. júna 2013 21:55Ďalšie jeho recepty

Pri tejto tortičke nemáte čo pokaziť, zvládnu ju aj úplné začiatočníčky a chutí výborne.

Postup prípravy receptu

1

Zmiešame spolu 8 kusov vajec, 8 lyžíc práškového cukru, 1/2 balenia prášku do pečiva, 8 lyžíc orechov a 8 lyžíc múky. Formu vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme cesto. Upečieme korpus.

2

Kým sa pečie korpus urobíme si krém. Uvaríme ho nad parou zmiešaním 3 vajec, 25 dkg cukru, 25 dkg masla a kakaa podľa chuti. Varíme ho cca 30 minút.

3

Upečený korpus rozrežeme nožom na tri časti, ktoré potrieme uvareným krémom. Zvyšný krém použijeme na potretie celej torty a ozdobenie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kredenc, 8. júna 2013 o 08:20
    Tento recept mi pripadá ako reklama cukrovaru.


  • mimka946, 8. júna 2013 o 09:05
    vies co nasla by si aj jednoduchši recept ktorý je aj urcite chutnejsi a tie vajcia bože 8 DO korpusu ? ja davam 6 a mam krasnu vysoku tortu ale u teba je to zbytočne veľa vajec skus radsej nieco take » varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-vanes-v-tvare-zajacik...


  • mimka946, 8. júna 2013 o 09:08
    a ešte nieco na 3 vajcia 250g cukru a 250g masla?


  • ivetak8, 8. júna 2013 o 11:27
    velmi vela vajec .... ja dokazem korpus upiect chutny aj z 3 vajec ..... nacooo ???


  • helenap, 8. júna 2013 o 11:36
    Baby,nám chutí takto :-) mimka,ďakujem,vyskúšam.


  • mimka946, 8. júna 2013 o 18:07
    dobre ked vam chuti to je hlavne len chcem ukazat ze staci malo na chutnu tortu :) vyskušaj neoľutuješ.


  • evanaaa, 9. júna 2013 o 17:44
    Aj mne sa zdá na začiatok " veľká porcia", ozaj stačí aj z troch vajec, veď čo, ak sa nepodarí? Inak, tortička bude iste dobrá.


  • orchidea, 10. júna 2013 o 22:07
    Nezdá sa mi, že je postup napísaný pre začiatočníkov...alebo je príprava korpusu taká jednoduchá, zmiešať všetko dohromady...nepýtam sa kvôli sebe, nie som začiatočníčka ale mohol byť postup pre začiatočníkov aj podrobnejši...tiež nerozumiem príprave krému, ja robievam tak, že šľahám vajcia s cukrom nad parou do husta a potom vychladnutú masu zmiešam s maslom, je to dobrý krém aj ty ho tak pripravuješ?


  • rulik, 20. septembra 2014 o 16:03
    veď píše, že pre začiatočníkov, keď zistia, že je dačoho veľa na budúce dajú menej alebo už neupečú, majú možnosť voľby, najlepšie sa učí na vlastných chybách, aj keď dobrá rada pomôže...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.

Stručná geografia zmrzliny – Amerika
Aj Amerika má svoje typické zmrzlinové pochúťky. Nahliadnite aké.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist