Tvarohová torta

Torta pre vnučku (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vnučka chodí na folklór a mala narodeniny, tak som jej upiekla takúto tortu.

60 minút
príprava
3x20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tu sú suroviny ale nie sú všetky, tie na potretie okolo torty a na vrch som nechala v chladničke. A ešte poznámočka - hore uvádzam tri korpusy z troch vajec. Ja som prvé dva urobila z dvoch vajec a boli veľmi tenké tak som potom ďalšie dva urobila z troch vajec. Mala som menšie vajcia a až keď som už mala korpusy odpečené sa mi videli veľmi tenké tak ďalšie dva už boli z troch vajec. Ale kľudne pečte tak z troch ako som písala v surovinách a bude torta OK. Preto som tak aj do surovín dala nechcela som Vám to komplikovať.
  2. Postup tak ako obyčajne. Robila som korpus 3x. Vyšľahala som si tri bielky do tuha potom pridala tri PL kryštálový cukor, znovu vyšľahala do tuha.
  3. Pridala tri žĺtka pre šľahala.
  4. Tri PL múky som si rozmiešala s dvoma PL kakaa a prášok do pečiva preosiala som do vajcovej hmoty a pomaličky zmiešala. Dala do formy priemer 22 cm. Piekla na 180 stupňov 20 minút.
  5. Takto som si upiekla tri korpusy a nechala vychladnúť. Zatiaľ som si vyšľahala šľahačku, mascarpone som si vymiešala s tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom. Spojila so šľahačkou a krém bol hotový. Keď boli korpusy vychladnuté som ich naplnila krémom. Nechala som si aj na boky a aj vrch torty som natrela krémom. Okolo som prvýkrát natrela len menej asi takto. Dala do chladničky a nechala tuhnúť dve hodiny.
  6. Po dvoch hodinách som natrela ešte raz už hrubšie. Toto som robila včera. Nechala dodnes v chladničke.
  7. Dnes som si z poťahovky vykrojila kruh, na ktorý som jedlým lepom nalepila jedlú oblátku aj okolo som dala pod oblátku poťahovku. Oblátka bola trochu menšia tak som improvizovala do okola kvietkami tiež z poťahovky. Totiž nechcela som celú potiahnutú tortu. No a dnes sa jej vnučka veľmi potešila a ja tiež, že sa jej torta páčila.
  8. Takto vypadala aj okolo.
  9. Foto vnučka so spolužiačkami vnučka má stočené vlasy do uzlíka.
  10. Na želanie torta v reze.