Torta pre Romanku

Autor receptu: verona0510

Túto tortu som upiekla včera mojej dcérke k jej 18.narodeninám, ktoré bude mať zajtra. Keďže som sa s ňou prebavila celý deň, nestihla som priebežne fotiť postup a ani s tým nemám žiadne skúsenosti. Ide o môj prvý príspevok na Vareche, tak som sa chcela len pochváliť, lebo si myslím, že sa mi celkom vydarila...

Postup

  1. Najskôr som si upiekla na plechu 2 piškótové pláty kakaové spolu z 10 vajec, 10 PL kryštál.cukru, 8 PL polohr.múky, 2 PL kakaa a 3/4 bal. PDP. Po upečení som pláty stočila užšou stranou. Každú roládku som rozkrájala na 5 častí. Z oboch plátov mi teda vzniklo 10 pásov, ktoré som potom plnila karamelovou plnkou a stáčala až vznikol veľký kruh - spodná časť torty. Potom som upiekla 2 tortové korpusy - z 3 vajíčok piškóta bledá a z 3 vajíčok piškóta kakaová. Každý z nich som prekrojila na polovice. Plnila som ich nasledovne: spodný bol z bledej piškóty, ktorú som potrela kakaovým krémom a priložila kakaový plát. ten som potrela jahodovým džemom a natrela bielou plnkou s jahodovou príchuťou, priložila som druhý kakaový plát potretý džemom, nasledoval kakaový krém a plát piškótový bledý - takto vznikla druhá (stredná) časť torty. Posledný - malý korpus som upiekla zo 4 vajíčok, rozkrojila som ho na polovice a natrela zvyškom kakaového krému.
  2. Mala som 3 torty rôznych veľkostí, ktoré som potiahla poťahovou hmoltou K2 prifarbenou potravinovým farbivom. Keď boli torty potiahnuté, poskladala som ich na seba od najväčšieho po najmenší - spojila som ich tenkou vrstvou plnky. Z poťahovej hmoty som si potom vyrobila margarétky a drobné kvietky, ktorými som potom tortu podľa vlastnej fantázie dozdobila.