Orechová torta

Torta nad tortami (fotorecept)

Autor receptu: aleana

Recept som našla na internete. Torta bola veľmi vychválená, a zaujala ma aj vizuálne, tak som si povedala, že ju vyskúšam...a naozaj je taká, ako píšu - jedna z najlepších :-) kto má rád krémové zákusky, príde si na svoje :-)

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Upečieme si tri pláty cesta. Na každé ušľaháme 5 bielkov s 6 lyžicami práškového cukru. Do vyšľahaného snehu postupne pridáme 3 lyžice orechov a 2 lyžice múky. Premiešame, zmes navrstvíme na plech s rozmermi 32 x 27 cm a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Takto postupujeme pri každom pláte cesta. (Toto je moja verzia - jeden plát cesta rozrezaný na 3 časti.)
  2. Pripravíme si krém č.1: 7 žĺtkov vyšľaháme s 10 lyžicami kryštálového cukru a 9 lyžicami múky. Preložíme do hrnca s hrubším dnom spolu s 1 litrom mlieka a uvaríme za stáleho miešania hustý krém.
  3. Zvyšné žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom vo vodnom kúpeli tak, aby nám vznikla hustá pena. Potom zložíme z plameňa a šľaháme, kým krém nevychladne. Postupne doň vmiešame aj zmäknuté maslo.
  4. Potom oba žĺtkové krémy spojíme.
  5. Krém rozdelíme na 3 časti. Do jednej vmiešame orechy zmiešané s trochou mlieka (na kašovitú zmes). Do druhej časti vmiešame rozpustenú čokoládu a tretiu necháme tak, ako je.
  6. Krém č.2: Puding bez varenia nasypeme do mlieka a ušľaháme.
  7. Smotanu na šľahanie tiež ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom.
  8. Obe zmesi premiešame.
  9. Teraz môžeme začať vrstviť – plát cesta, šľahačkový krém,...
  10. ...čokoládový krém,...
  11. ...cesto, šľahačkový krém, svetlý krém,...
  12. ...a nakoniec cesto, šľahačkový krém a orechový krém.
  13. Vrch ozdobíme podľa ľubovôle - čokoládová poleva,šľahačka a podobne :-) dobrú chuť!