Čokoládová torta

Torta na rodinnú oslavu (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Torta veľmi chutila oslávencovi aj pozvaným hosťom.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame žĺtky do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, ktorý zľahka zamiešame.
  2. Teraz si formu vymastíme a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Upečieme na 180 stupňov 35 minút.
  3. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
  4. Potom ho vyklopíme z formy.
  5. Keď je úplne vychladnutý, tak ho prekrojíme na 2 diely.
  6. Parížsky krém: Najlepšie ešte deň pred plnením torty večer si dáme do hrnca smotanu a na kúsky polámanú čokoládu.
  7. Necháme ju roztopiť a len chvíľu ju povaríme, len čo prejde varom. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
  8. Na noc ju dáme do chladničky.
  9. Na druhý deň prešľaháme elektrickým šľahačom, pridáme roztopené maslo a zašľaháme, aby nám vznikol parížsky krém.
  10. Teraz spodný diel korpusu natrieme krémom.
  11. Prikryjeme druhým dielom a mierne zatlačíme.
  12. Teraz si urobíme šľahačku podľa návodu na obale.
  13. Povrch torty som ozdobila tak, ako je na obrázku. Srdiečko som vystrihla z papiera, položila na vrch korpusu. Kolom dokola som ozdobila celú tortu šľahačkou a ozdobnými cukríkmi a čokoládovými kúskami. Potom som zodvihla papier a vzniklo mi srdiečko, do ktorého som naliala citrónovú polevu. Okolo srdiečka som ešte ozdobnou rúrkou spravila dokola zo šľahačky ozdobu a do vnútra srdiečka som dala ešte ozdobné cukríky. Nechala som zaschnúť. Dala som tortu na pár hodín do chladničky stuhnúť.
  14. Torta v reze.
  15. Chutila všetkým :-)