Torta motorka

mimit - fotkamimit, 19. novembra 2013
Torta motorka
Foto: mimit

Otec nasho krstneho syna ma velmi rad motorky, dokonca jednu vlastni. Tak som si na internete nasla presne ten isty model, ako ma on, Zobraziť celý popisOtec nasho krstneho syna ma velmi rad motorky, dokonca jednu vlastni. Tak som si na internete nasla presne ten isty model, ako ma on, a tato fotka mi sluzila ako predloha. Sice som sa narobila dost hodin, ale prekvapenie sa nam podarilo a stalo to za to.

45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
2 hrnčeky
2 ks
12 ks
Plnka 1:
300 ml
25 g
2 ks
300 g
400 g
2 ks
Plnka 2:
125 g
50 g
1 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Postup na cesto je velmi jednoduchy. Zltka oddelime od bielok, z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vyslahame s cukrom do peny, pridame muku s praskom do peciva a nakoniec pridame sneh z bielok. Tuto tortu som piekla vo velkom hlbokom pekaci, jeho rozmery su trochu vacsie ako vykres A4, preto tak vela surovin a dlhsi cas pecenia. Pecieme asi 45 minut na 200 stupnoch. Treba sledovat, aby sa stred cesta "netriasol" pri vyberani formy, vtedy je hotovo.

  2. 2

    Rozhodla som sa urobit dve plnky, pretoze prva plnka, znama aj ako parizsky krem, je velmi chutna, ale nehodi sa pod marcipan, takze som nou iba potrela jednodlive platy, vrch a boky som potierala druhou plnkou, ktora je s maslom. Pripravime si teda plnku cislo jeden. Vacsiu cast mlieka dame varit s vanilkovym cukrom, v zvysku mlieka dobre rozmiesame puding a potom pridame aj zltky. Vylejeme do horuceho mlieka a uvarime puding. Ked uz je husty, pridame cokoladu a varime, kym sa vsetka cokolada nerozpusti a nevznikne jednoliata kremova hmota. Dame vychladnut a kym chladne, vyslahame si slahacku, ktoru pridame do kremu az ked bude studeny. A potom hned vychladit do chladnicky.

  3. 3

    Pripravime si plnku cislo dva. Nie je jej treba vela, pretoze sa nou torta iba potiera a velmi hruba vrstva nie je ziaduca. Najskor si uvarime puding a nechame ho vychladnut. Kym chladne, vyslahame si maslo s praskovym cukrom a ked vychladne puding, spojime ho s maslovou hmotou. Opät dame vychladnut do chladnicky.

  4. 4

    Vychladnuty korpus rozrezeme na tri casti. Spodne dve polejeme jahodovym sirupom a potrieme ceresnovym dzemom, potrieme plnkou cislo jeden a nechame vychladit v chladnicke. Kedze som sa bala, co urobi tiaz torty s plnkou, urobila som si najskor jeden plat, potrela plnkou, dala zachladit a az potom som polozila druhy plat s plnkou a nakoniec treti plat.

  5. 5

    Po asi hodine som potrela celu tortu plnkou cislo dva a pokryla potahovkou. Ja pouzivam K2. A tu skoncila zabava a zacala makacka. Alebo naopak :)

    Torta motorka - obrázok 5
  6. 6

    Samozrejme ten biely spodok som na koniec este upravila. A este par fotiek ako motorka vznikala, ak by to chcel niekto vyskusat. Od tohto razu mam ponaucenie, potahovu hmotu valkat len z jednej strany, aby som nemala biele flaky na torte...

    Torta motorka - obrázok 6
  7. 7

    Po par hodinach

    Torta motorka - obrázok 7
  8. 8

    Juchuu, uz robim aj detaily

    Torta motorka - obrázok 8
  9. 9

    A nakoniec...

    Torta motorka - obrázok 9

Diskusia k receptu

elixir
toto je velka piplacka... potahovu hmotu nemusim, ale zda sa mi krasne, ako sa niektore usilovne pekarky dokazete s takou vyzdobou pohrat:)
vanilka111
teda ale,že absolútne super.. takú by som aj ja prijala ako darček :-))
paploska
naozaj pekné a prácne :-) ale 5***** som síce za klasické jedlé torty, ale niekedy si situácia vyžaduje aj takúto dokonalosť :-)
radost
...poklona..!!...čo dokážu ľudské ruky..!!
pre mňa-i pod trestom smrti-boli by to muky-nuž..ked ľavé mám obe ruky...:-(
pseudocognac
ved fajn, ale potahova hmota je nejedle, potravinarskou farbou zafarbene cudo, mam radsej normalne torty, nie take, z ktorych polovicu vyhodim
mimit
Dakujem vsetkym za mile komentare. Velmi ste ma nimi potesili.
mimit
@pseudocognac ani moj manzel nema rad marcipan a ani kusok z neho nezje. To ale neznamena, ze torta ako taka by bola zla. Kazdy, kto ju jedol, ju velmi pochvaloval. Zasa na druhej strane, kto chce, da marcipan nabok, ved to nie je hanba ani urazka pekara. Netreba zavrhovat celu tortu. Suroviny su kvalitne a chutne. Teda, aspon podla mna.
eviana
Prekrásna torta, klobúk dolu, to muselo byť práce ako na kostole, ja by som na to nemala nervy, máš môj obdiv :)
valeri
palec hore, sánka dolu :-)), pohrala si sa poriadne, ale nemá chybu
danielas
Tiež pridávam pochvalu. Viem koľko práce dá najmä tá výzdoba. Tvoja snaha nebola vôbec márna. Krásny a chutný výsledok určite zožal veľký úspech :-)
slawi
Super, uz som robila vselico z fondantu, ale na takuto "zabavu" som leniva.
Je naozaj perfektna.
Este k tym potahovym hmotam - ja osobne aj ked s tym pracujem tuto hmotu nejem. Zjem torticku a potahovku necham.
KED JE TORTA POTIAHNUTA NEZNAMENA , ZE JE NEJEDLA.
@mimit si sikulka :)
luss44
krásna torta, viem si predstaviť tú piplačku a trpezlivosť, robila som už čosi z marcipánu a chce to pevné nervy, musím byť vtedy sama v kuchyni... :) k tým poťahovkám - vôbec to nie je zafarbené nejedlé čudo, napr. ja robím marcipán zo sušeného mlieka, vody, oleja, cukru a mandľ.arómy, prečo by to bolo nejedlé? komu to chutí zje, komu nie, odloží nabok. takto tortu s krémom nevyzdobíš, ako je táto. oslávenec mal určite radosť :)
stacy77777
veľmi pekná,trpezlivá práca,šikovná si,verím,že oslávenec mal radosť
zizazi
krásna, obdivujem a určite ti to zabralo kopec času, tiež robievam marcipánové a viem čo je to za piplačku. Blahoželám k perfektnému výtvoru, máš byť na čo pyšná. Kritikov si nevšímaj, nech by skúsili také niečo sami urobiť, potom môžu kritizovať
root
@pseudocognac : Znovu musím súhlasiť, v jednoduchosti je nádhera.

@mimit : K receptu samotnému bez ohľadu na poťah: Torta mi príde dosť sladká, mliečnu čokoládu by som určite nahradil horkou, nepoužil by som šľahačku ani marcipán.
root
@radost : Ruky ľavé, dlhočizné básnické črevo.
Niečo uvariť a pochváliť sa by to chcelo
A nie len ustavičné básne
V srdci jed a navonok krásne.
luss44
@root - to snáď nemyslíš vážne, ten príspevok pre @radost ?! lebo Ty si tu toho navaril.... čo to sem chodí v poslednej dobe za ľudí...???
irenaw
mandľový marcipán je niečo celkom iné, ako poťahové hmoty. obrovský rozdiel v chuti aj v zložení. do marcipánu nejdú žiadne umeliny. z receptu je zrejmé, že ide o poťahovú hmotu, ale v komentároch sa píše o marcipáne. ja len, že chudák marcipán získal nástupom poťahoviek zlé meno, ani nevie ako.
janger
Pekne sa ti podarila. Urcite to stalo vela casu :-).
marika21
Krásna torta. Nejeden motorkár by sa potešil, ak by dostal s takým motívom tortu. Pre deti to je zážitok, ak ju dostanú. Si veľmi šikovná,usilovná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia