Torta Letné pokušenie

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 1. augusta 2013
Torta Letné pokušenie
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
4 ks
60 g
1 bal
štipka
1/2 ČL
120 g
80 g
40 g
4 ks
60 g
Na náplň:
1 bal
250 ml
1 zarovnaná PL
3 zarovnané PL
250 g
150 g
z 1 citróna
200 g (čerstvé, mrazené alebo kompótované)
2 PL (alebo jogurt)
Na ozdobenie:
50 g
1 bal
20 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 30 minút

  2. 2

    Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie.

  3. 3

    Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme, okolo spodného plátu upevníme očistený okraj formy a pokvapkáme ovocnou šťavou. Na povrch nanesieme náplň s ovocím, priložíme druhý plát korpusu a opatrne pritlačíme.

  4. 4

    Zvyšnú náplň bez ovocia rozotrieme na povrch torty a na hodinu odložíme do chladničky. Po zatuhnutí formu odstránime a okraj torty posypeme mandľami.

  5. 5

    Na ozdobenie rozmixujeme ovocie ponorným mixérom, zmiešame s tortovým želé a povaríme asi 1 minútu. Tortu ovocným pretlakom pofŕkame.

Diskusia k receptu

tiginko
chudák Dr.Etker, už z neho nezostal kameň na kameni, načisto celý je upotrebený v jednom letnom pokušení...