Torta - Krtko a kamaráti

ajuska155 - fotkaajuska155, 16. apríla 2014
Torta - Krtko a kamaráti
Foto: ajuska155

Robota to bola na celý deň no vyplatilo sa. Moja prvá poťahovaná prvotina. Nechala som sa inšpirovať samozrejme internetom, je to už predsa nejaká Zobraziť celý popisRobota to bola na celý deň no vyplatilo sa. Moja prvá poťahovaná prvotina. Nechala som sa inšpirovať samozrejme internetom, je to už predsa nejaká doba čo som s krtkom zaspávala a aj keď viem, že to nie je žiaden nový recept, jednoducho sa chcem podeliť o skúsenosť.

240 minút
príprava

Suroviny

1400 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Poťahovala som tortu, ktorej recept som už pridávala. Je to moja verzia dobošovej torty. Tento týždeň, som prečítala tonu tipov a rád ako pracovať s marcipánom a poťahovacou hmotou. Takisto je x receptov na doma vyrobenú hmotu. Nie som zástancom umelých farbív, no chcela som vyskúšať , ako sa modelujú figúrky a zároveň milujem niečo vytvárať a vyrábať. Pôvodne som si chcela vyrobiť hmotu z marshmallow cukríkov no keď som si porovnala cenu hotovej bielej poťahovacej hmoty a vyrobenej z cukríkov, hmotu som radšej kúpila, a dofarbovala podľa potreby. Kúpila som aj malé balenie asi 150 g čiernej a všetky základné farby v prášku. Farby som miešala ako ma napadlo. S hmotou sa mi dobre pracovalo, vôbec sa nelepila a figúrky pekne držali, ručičky a nožičky som lepila troškou vody poprípade špáratkom.

    Torta - Krtko a kamaráti  - obrázok 1
  2. 2

    Figúrky som modelovala ručne. Stromčeky som robila tak že som vykrajovala snehovú vločku a kvietky a ukladala na seba , vzniklo tak akoby ihličie. Priznávam lienky a žabu som kúpila :D Jazierko som vyplnila modrým cukrárskym gélom.

    Torta - Krtko a kamaráti  - obrázok 2
  3. 3

    Hmotu som vaľkala na silikónovej podložke dreveným valčekom, ničím som nepodsypávala, nelepilo sa, tortu som po potiahnutí vyhladila rukami. Torta má na priemer 32 cm a vysoká je asi 10 cm.

    Torta - Krtko a kamaráti  - obrázok 3
  4. 4

    A už hotová torta aj s figúrkami, poputuje k oslávencovi daleko až do Nemecka.

    Torta - Krtko a kamaráti  - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
Tys delala i ty figurky??? Nechapu, jsi fantasticka!!!
radost
ooo..prekvapená krásou kukám...
vzdávam úctu šikovným rukám..!!
francuzska1
vyhrala si sa, urcite torticka potesila!!! si velmi sikovna a hlavne asi aj trpezliva;-)
ajuska155
Dakujem za pochvalu ;-) @mijajta ano figurky som robila sama okrem žaby tà sa mi ľúbila v obchode tak som ju kupila
adkasladka
klobúk dole, naozaj veľmi pekne vypracovaná, aj by mi ju bolo ľúto rozkrojiť
daguska
Naozaj parádna torta.Osláveneca urcite potesí a prekvapí.Velmi sikovná si.
alex37
Krtko aj kamaráti sú krásavci :-) pekná práca*****
mariamka
no tak dnes je uz nas mily krtko pan v najlepsich rokoch :), je mile ze stale zije a oziva aj v takejto forme, sikovne a trpezlive rucicky mas, urcite torticka urobi radost :)
jozka2
na nej je hotova rozpravka na pokracovanie,si sikulka.
martamm
veľmi pekná tortička, naozaj sa Ti podarila, perfektne si zvládla figúrky, ako od profesionála, už som ju vbložila do mojej KK pre inšpiráciu :)
ivav
precízna práca, obdivujem Tvoju trpezlivosť
stacy77777
píšeš,že je to prvotina, klobúk dole, to by som chcela vidieť,keď budeš rozbehnutá pár rokov...:-))), nádherná tortička,trpezlivá práca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia