Čokoládová torta
Torta k sviatku (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Torta je k sviatku upečená, presnejšie k narodeninám pre jedného člena z rodiny.
12 porcií |
180 minút na 35 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame do peny, postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme do cesta zamiešame a nakoniec pridáme zľahka vymiešaný sneh z bielkov. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ho z formy.
- Prežeme ho na 2 diely.
- Ešte večer si pripravíme krém: Smotany na šľahanie vylejeme do hrnca a pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
- Miešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Miešame do vychladnutia. Potom dáme cez noc do chladničky.
- Na druhý deň vyšľaháme elektrickým šľahačom, až nám vznikne krém.
- Pripravíme si parížsku šľahačku podľa návodu na obale.
- A teraz spodný diel korpusu naplníme krémom. Necháme si z neho aj na vrchnú časť korpusu. Priklopíme ho druhým dielom a zatlačíme.
- Na vrch dáme zvyšný krém a vidličkou spravíme vlnky po vrchu.
- Šľahačkou kolom dokola ozdobíme celú tortu.
- Po vrchu a bokoch ešte ozdobíme cukríkami a posypeme čokoládovými kúskami.
- Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.
- Torta v reze.
- :-)