Čokoládová torta

Torta k sviatku (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Torta je k sviatku upečená, presnejšie k narodeninám pre jedného člena z rodiny.

12
porcií
180 minút
na 35 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame do peny, postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme do cesta zamiešame a nakoniec pridáme zľahka vymiešaný sneh z bielkov. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ho z formy.
  2. Prežeme ho na 2 diely.
  3. Ešte večer si pripravíme krém: Smotany na šľahanie vylejeme do hrnca a pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
  4. Miešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Miešame do vychladnutia. Potom dáme cez noc do chladničky.
  5. Na druhý deň vyšľaháme elektrickým šľahačom, až nám vznikne krém.
  6. Pripravíme si parížsku šľahačku podľa návodu na obale.
  7. A teraz spodný diel korpusu naplníme krémom. Necháme si z neho aj na vrchnú časť korpusu. Priklopíme ho druhým dielom a zatlačíme.
  8. Na vrch dáme zvyšný krém a vidličkou spravíme vlnky po vrchu.
  9. Šľahačkou kolom dokola ozdobíme celú tortu.
  10. Po vrchu a bokoch ešte ozdobíme cukríkami a posypeme čokoládovými kúskami.
  11. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.
  12. Torta v reze.
  13. :-)