Torta bratislavské rožky

Autor receptu: irenaw

Pre inšpiráciu ilustrácia k môjmu "kreatívnemu" zážitku s nepodareným cestom :O).

16-20
porcií
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Recept nájdete na Vareche. Sú to tie bajgle/bratislavské rožky z roku 1938. A tu je postup vymyslený v núdzi: Štyri vrstvy cesta, tri vrstvy maku, všetko roztlačené dlaňou a navrstvené do formy s priemerom 28 cm. Potreté rozšľahaným vajcom. Pečené 90 minút na 180°C. V polovici pečenia vrch zakrytý alobalom. Po upečení potreté maslom. Krájať až úplne studené a bude to pekne držať. Už som odvtedy robila aj orechové bajgle v tomto tvare, tentokrát zámerne, aby som ušetrila čas.
  2. Takto to vyzerá, keď cesto neštrajkuje :O)))