Torta ako parížska

xanadu1955 - fotkaxanadu1955, 29. novembra 2010

Už ani neviem odkiaľ mám ten recept, ale tortička je výborná.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
4 ks
4 PL
3 PL
1/2 balíčka
1 PL, /nemusí byť/
1 PL
1 PL
Plnka:
100 g
 na potretie podľa chuti
2-4 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Deň pred pečením si uvaríme 1 šľahačkovú smotanu s čokoládou a 1 šľahačkovú smotanu bez čokolády- nesie sa variť, tesne pred bodom varu odstaviť, nechať vychladnúť a potom dať do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň si upečieme korpus: Zo žĺtkov, cukru, vody a rumu vymiešame hustý krém, pridáme kakao a pomaly pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.

  3. 3

    Keď korpus vychladne, rozrežeme ho a natrieme džemom. Banány nakrájame na kolieska poukladáme na džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu, natrieme džemom, poukladáme banány. Na banány navrstvíme čokoládový krém, ktorý sme vyšľahali s uvarenej šľahačky a čokolády. Keď nám vyjde natrieme aj boky torty, alebo si uvaríme viac šľahačky s čokoládou. Potom si vyšľaháme bielu uvarenú šľahačku a tou tortu ozdobíme polu s banánmi.

Diskusia k receptu

xanadu1955
@marienka 44, ospravedlňujem sa už som to opravila v recepte, neuvedomila som si že ju možno bude chcieť piecť aj niekto iný. Ja dávam 2-3 PL vody lebo nedávam rum, moja dcéra neznáša alkohol ani v pečení nesmie byť a závisí od múky, niekedy stačia 2 a raz som musela dať až 4 lebo cesto bolo nadmieru husté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia