Torta After Eight (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tortu som odkukal z netu. Prípravu zvládne hocikto.

Suroviny

Postup

  1. Predosly den si musime pripravit krem,kedze musi postat v chladnicke min.12 h. Spravime si ho takto: 1) 75o ml motany zohrejeme a polamane cokoladky v nej rospustime. 2) Zmes kratko povarime max.3-5 min. 3) Vychladnutu zmes ulozime do chladnicky(najlepsie cez noc) Na druhy den smotanove dielo vyslahame pridanim 2 ks smetafixu na vysokych obratkach az do stuhnutia.Krem musi byt husty(na obrazku resp. v bode 1. mate moznost vidiet uz hotovy mentolo cokoladovy krem.)
  2. Priprava zelatiny: Do 500 ml studenej kompotovej stavy si dame nabobnat platkovu zelatinu.Behom 10 min je ok resp.vlacnej konzistencie.Potom ju ohrejeme cca.na 70 C.Kraca o to,ze nesmie zovriet,lebo by mohla stratit svoju zelirovaciu schopnost. Tortu si ozdobte podla vlastnej chute a fantazii.Ja som tam chcel najprv nainstalovat cucoriedky.Tortu ulozime znovu do chladnicky resp.musi byt na chladnom mieste nonstop.Vyberame ju len pri krajani a servirovani.
  3. Tu v nl.musim mat tablet pripojeny na klavesnicu,inak recept neviem vlozit na varechu.Klavesnica je v anglickej verzii.Tymto dakujem timu varechy sk.ze mi chyby poopravovala.Zelam vam vsetkym krasnu nedelu.