Torta After Eight fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 8. júna 2014
Torta After Eight (fotorecept)
Foto: mesiar50

Tortu som odkukal z netu. Prípravu zvládne hocikto.

Suroviny

1 ks (podľa vášho výberu)
krem:
750 ml
300 g
2 PL (podľa chute)
2 ks
ostatne suroviny:
 podľa potreby
400 ml (môže byt aj džús)
1 bal. (6ks)




Postup

  1. 1

    Predosly den si musime pripravit krem,kedze musi postat v chladnicke min.12 h. Spravime si ho takto: 1) 75o ml motany zohrejeme a polamane cokoladky v nej rospustime. 2) Zmes kratko povarime max.3-5 min. 3) Vychladnutu zmes ulozime do chladnicky(najlepsie cez noc) Na druhy den smotanove dielo vyslahame pridanim 2 ks smetafixu na vysokych obratkach az do stuhnutia.Krem musi byt husty(na obrazku resp. v bode 1. mate moznost vidiet uz hotovy mentolo cokoladovy krem.)

    Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priprava zelatiny: Do 500 ml studenej kompotovej stavy si dame nabobnat platkovu zelatinu.Behom 10 min je ok resp.vlacnej konzistencie.Potom ju ohrejeme cca.na 70 C.Kraca o to,ze nesmie zovriet,lebo by mohla stratit svoju zelirovaciu schopnost. Tortu si ozdobte podla vlastnej chute a fantazii.Ja som tam chcel najprv nainstalovat cucoriedky.Tortu ulozime znovu do chladnicky resp.musi byt na chladnom mieste nonstop.Vyberame ju len pri krajani a servirovani.

    Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu v nl.musim mat tablet pripojeny na klavesnicu,inak recept neviem vlozit na varechu.Klavesnica je v anglickej verzii.Tymto dakujem timu varechy sk.ze mi chyby poopravovala.Zelam vam vsetkym krasnu nedelu.

    Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pusta
@mesiar50 - lacikám, nádhera, už som ti tento úžasný výtvor inde pochválila a chválim aj tu :-)))
ty si jednoducho super - hotové umelecké dielo s chuťovou dokonalosťou.
úžasná práca za 5****, hodnotenie, ktoré ani zďaleka nevyjadruje môj obdiv!!!
mesiar50
@pusta
Tesi ma ze sa ti torta paci a tvoje hodnotenie si velmi vazim.Dakujem ti pekne Ibyka
salinka
Fíha, to je ale noblesa. Afterky ľúbim, torta by mi určite chutila:-)
mariamka
ja sa tu hanbim v kute @mesiar ci after ci before dala by som si hned, nadherna a v reze c.3 dokonala, si Pan :)
eviana
@mesiar50 , týmto Ťa vyhlasujem za kráľa tortovej inšpirácie Lacko, neskutočná je, za tak nádherný rez z fota č. 3 fajne vychladenej by som nie pol ale hneď celé kráľovstvo dala ;) Ukladám a určite vyskúšam, veď vieš ;) Ďakujem za krásnu inšpiráciu... si naozaj Pán cukrár :)
mesiar50
@eviana
Viem Evicka .Jasne ,ze viem.Dakujem ti za pekny a mily komentar k receptu a som rad,ze sa ti torta paci.
kakao
@mesiar50 :
„Tortu som odkukal z netu.“

Férové priznanie, ešte férovejšie by však bolo uviesť konkrétny zdroj.
elka56
mňam ,veľmi chutne vyzerá ,to je torta na súťaž...

kukulienka71
Kvitujem použitie jahôd oproti čučoriedkam, nejak mi tam lepšie pasujú. Veľmi pekne zvládneš aj náročnejšie cukrárske diela, táto torta je zasa niečo nové, čo nám ponúkaš. Máš moje uznanie a 5* . @kakao , a čo by si získal tým, že by @mesiar50 uviedol konkrétny zdroj? 3/4 receptov tu je z netu a nikomu ten konkrétny zdroj nechýba, len tebe:-)
mesiar50
@kukulienka71
Je pravda,ze som sa jednym receptom inspiroval,ale ja sa s tym nezvyknem uspokojit.Hned a zaraz taky recept prerobim podla mojich predstav.Dakujem ti za podporu a mily komentar.
babkamt
si veľmi šikovný. Veru by som si taký malý kúsoček dala. U mňa za 5*
medovnicek
nikdy by ma nenapadlo, že sa tie čokoládky dajú takto skvelo využiť, vďaka, že si sa s nami podelil o recept a to úvodné foto je veľmi pekné, klobúk dole pred chlapom, ktorý vie takto piecť, zdravím ťa z horúceho Záhoria:):):)
3sandra3
tak toto je krásne dielo,,, nádhera.... je vidieť, že je robené s láskou :-)
mesiar50
@medovnicek
Daju sa robit s tymi after cokoladkami rozne srandicky.Mynule som ich pouzil do nepeceneho pudingoveho kolaca.No aj tu u nas v nl.je docela teplo.Na izbe mam teraz 30 C.Dakujem za pozdrav a tiez ta pozdravujem z Holandska.


havino
Laci, klobúk dole snímam, že vôbec sa zaoberáš pečením a baví ťa to, nie, že len upiecť videné, napísané, ale vždy dáš do toho svoju kreativitu, zamýšľaš sa, skladáš chute a vždy k dokonalosti.
mesiar50
@havino
Vies Tanicka, to zamyslanie,,spekulovanie'my zostalo pravdepodobne z doby ked som pracoval ako technik vyroby.Denno denne som tam resp.sme tam riesili rozne problemy tykajuce sa uz nezdarenych vyrobkov.
Vzdy som sa chcel naucit take nieco,co s mojim zamestnanim ma maloco spolocne.Tu v zahranici kde zijem sam sa mi tieto nadobudnute znalosti zidu.Samozrejme bez takychto serverov ako je aj varecha a dobrych priatelov ako si aj ty by som to bol tazko zvladol.Dakujem ti velmi pekne.


tatranka
Tento krásny zákusok mi veru ušiel.Nebyť toho,že odpovedám na komentáriky,ani by som ho veru nezachytila.
Lacko,tak ako píše Táňa. Klobúk dole! Nádherne urobený zákusok.Krásna prezentácia,krásna vstupná foto.
U mňa je to 5*.
mesiar50
@tatranka
Martuska, tvoje pekne pismena mi spravili radost.Tvoje ohodnotenie si vysoko vazim.Srdecna vdaka.
marienka44
@Masiar50 , nadherné dielo. Gratulujem. Ja ale neviem, co su to tie After cokoladky. Kde to dostanem?
Ty si vlastne na korpus /nízky, bez prekrojenia/ naniesol krém a cele oblial zelatinou?
Mne by ta zelatina tiekla aj po stole, nerada s nou pracujem. Ukladam do KK.
mesiar50
@marienka44
Tie cokoladky mam z LIDL ,ale vlozim ti sem prosim jedno foto.Tie cokoladky,,bezia'pod roznymi nazvami.
Zelatinu si daj sokovo schladit napr.v kuchynskom drese v dobre studenej vode a za neustaleho miesania po kratkom case zacne hustnut.Treba to,ale vystihnut aby celkom nezhustla.A keby sa aj stalo,ze zhustne velmi ,ziadny problem dame si ju znova zohriat.Dakujem ti velmi pekne marienka44.


mesiar50
@janger
Ahoj Janka.Tvoja torta nemusi blednut zavistou.Je velmi pekna a urcite aj mentolovy krem je chutny.Viem to urcite,bol som sa tam mrknut.Dakujem ti velmi pekne.
danda3
No teda, ty sa nezdáš, či mäso, či sladké, nič Ti nerobí problém. ☺
lovemuffin
toto je taký skvelý nápad! s maminou milujeme mentolové after 8. takže je rozhodnuté čo jej upečiem k narodeninám. ešte raz ďakujem :)
mesiar50
@lovemuffin
Ked mate radi mentolovu chut ,tak ti sem prilozim jeden moj skryty recept.Ked si ten nepeceny kolac spravis nebudes banovat.Dostanes z toho 15 ks kolaca.Nemas co dakovat,rado sa stalo.Potesenie je na mojej strane,ze ta torta zaujala.Ja ti dakujem pekne.






strucik
Úprimne, mňa to neoslovilo. Je toľko kvalitných čokolád, ale After Eights k nim podľa mňa nepatrí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia