Rozmýšľali sme, akú tortu pripraviť nášmu teenagerovi k 18-tinám. Ružičky sa mi zdali nevhodné...a detské prevedenie by nám asi tiež neprešlo...tak sme po dlhom Zobraziť celý popisRozmýšľali sme, akú tortu pripraviť nášmu teenagerovi k 18-tinám. Ružičky sa mi zdali nevhodné...a detské prevedenie by nám asi tiež neprešlo...tak sme po dlhom vymýšľaní a špekulovaní vyčarovali takúto tortu.

Suroviny

Spodná časť:
12 ks
350 g
250 g
 štiipka
11 lyžíc
Vrchná časť:
10 ks
300 g
240 g
10 lyžíc
60 g
 štipka
Plnka:
2 sáčky
100 g
400 g
300 g
600 ml
Plnka:
500 g
500 g
Poleva:
250 g
100 - 150 g (bravčová masť)
1/2 dl
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Výroba prebehla podla receptov, ktoré sa nachádzajú na varecha.sk, korpus spodnej časti je z bielej piškóty a vrch kakaový....plnky v korpusoch sú v kombinácii čok. pudingu a čokolády na varenie + čerešňový kyselkavý lekvár Dr. Oetker. Dievčatá sú vymodelované z marcipánu...na čokoládovej poleve na povrchu torty som pomocou mletých mandlí vytvoril piesok a doplnil celkový dojem pláže, kde sa dievčatá opaľujú, malými papierovými parazolikmi. Na opačnej strane č. 18 som vyplnil prázdne miesto 3 sviečkami v podobe fliaš šampanského.

  2. 2

    spodnú a vrchnú časť urobíme rovnako akurát, že do vrchného korpusu primiešame kakao. Žĺtka vymiešame s cukrom, do ktorého potom pridáme olej, soľ a preosiatu múku. Na záver zapracujeme vareškou z bielkov vyšľahanú penu. Piekol som oba korpusy pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút. Špajlou som kontroloval, či sú korpusy upečené.

  3. 3

    plnku som urobil čokoládovú, podla postupu, ktorý som tu na vareche objavil...2 sáčky čok. pudingu som zmiešal s mliekom a uvaril som redší puding, do ktorého som za horúca pridal čokoládu na varenie a nechal som to vychladnúť. Zvlášť som vymiešal maslo s cukrom a pridal do pudingu.

  4. 4

    každý korpus som prekrojil na 3 časti...medzi prvé dve časti išla kakaová plnka, medzi druhé dve časti spodného som použil čerešňový lekvár a do vrchného korpusu som použil lesnú zmes...oba druhy lekvárov sú svieže a kyselkavé, takže dodali torte osviežujúcu chuť. korpusy som poukladal na seba a zbytok plnky som použil na boky a povrch torty. Torta putovala na hodinu do chladničky, aby všetko pekne stuhlo. Čokoládovú polevu, ktorú som pripravoval vo vodnom kúpeli zmiešaním čokolády, brav. masti, rumu som naniesol na tortu a znova dal do chladničky na celú noc.

  5. 5

    Marcipánové figúrky mi pripravila cukrárka, na dotvorenie ilúzie piesočnej pláže som použil mleté mandle. Podla vyjadrenia osadenstva, ktoré bolo prítomné na oslave, vraj torta chutila. A oslávencovi som vyrazil vraj dych. v každom prípade po oslave sme konštatovali že z torty ostala slabá štvrtina.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ako som čítala, tak som si utvárala predstavu postupu, a nakoniec ten ozdobený vrch, pekné a iste lepšie pre mladého ako autíčka apod. Iste, nepochybne chutila, viem si predstaviť.
tiginko
parádna pre každého tínejdžra, klobúk dole pred kreatívnym "umelcom" :-)
radost
fííííháááá..aká erotika..!!!
čo sa roboty týka:nechce sa mi..
čo sa chuti týka:chce sa mi..
nie si niekde "za humnami"..??by podelil by si sa aj s nami..??
:-))
ivanka242
He he he :)) úžasná torta .. dobre ste to vymysleli na 18-ku ako stvorená ...a určite aj bola výborná :))
martamm
Vydarená torta, oslávenec musel byť naozaj spokojný, lebo bola krásna na pohľad a podľa použitých surovín aj lahodiaca chuťovým pohárikom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia