Tolstolobik s baklažánom

amelie - fotkaamelie, 23. februára 2012
Tolstolobik s baklažánom
Foto: amelie

V obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika som kúpila v maďarskom rybárstve aj s radou na Zobraziť celý popisV obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika som kúpila v maďarskom rybárstve aj s radou na prípravu.

2
porcie

Suroviny

4-5 podkovičiek
1 ks veľký
1 ks
1 ks
5-6 stoniek čerstvý




Postup

  1. 1

    Tolstolobika dobre nasolíme z oboch strán a necháme 15-20 minút odstáť. To isté urobíme s kolieskami baklažánu. Ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažán vypustí horkú hnedú šťavu, krátko ho pláchneme pod studenou vodou a osušíme na utierke. Kolieska vypražíme v panvici na malom množstve oleja. Podkovičky tolstolobika poukladáme do zapekacej misy, posypeme lístočkami tymiánu a pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme 15-20 minút v rúre predhrietej na 180°C. Potom alobal odstránime a krátko zapečieme iba zhora.

    Tolstolobik s baklažánom - obrázok 1
  2. 2

    Podávame s opečeným baklažánom a kolieskami cibule a citróna. Ozdobíme vetvičkou tymiánu. Ak nezoženiete tolstolobika, môžete použiť kapra.

    Tolstolobik s baklažánom - obrázok 2

Diskusia k receptu

izabella929
po tejto rybke už dávno túžim.-) teraz sa už k tomu nákupu veru odhodlám...fajnotka.-)
rybarkuchar
Vždy ma poteší keď niekto ponúkne recept z "našich" rýb. Len pozor na tolstolobika, niekedy sa stane, hlavne pri veľkých rybách, že mäso je masné a cítiť bahnom - vtedy ho treba nechať postáť v soli a mlieku.
Pekne nafotené - gratulujem
amelie
ďakujem za dobrú radu, @rybarkuchar , zíde sa:-) Tento tolstolobik mal iba trošku mastnejšieho na konci podkovičiek, teda na brušnej časti, nestálo to ani za reč, asi to nebol deduško. Naša labradorka sa potešila...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia