Tokáň zo sviečkovice Gundel

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0,5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu pečeň taktiež nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti, osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľku opražíme na masti, pridáme kúsky sviečkovice a na silnom ohni opražíme.
  2. Potom pridáme kúsky husacej pečene a na kocky pokrájané šampiňóny. Ochutíme soľou, korením, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou a na miernom ohni necháme ďalej pražiť. Pridáme hnedú omáčku a červené víno.
  3. Špargľu a fazuľu udusíme na masle a potom pridáme k sviečkovici. Ako prílohu môžeme podávať dusenú ryžu.