Tokáň zo sviečkovice Gundel
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0,5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu pečeň taktiež nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti, osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľku opražíme
na masti, pridáme kúsky sviečkovice a na silnom ohni opražíme.
- Potom pridáme kúsky husacej pečene a na kocky pokrájané šampiňóny. Ochutíme soľou, korením, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou a na miernom ohni necháme ďalej pražiť. Pridáme hnedú omáčku a červené víno.
- Špargľu a fazuľu udusíme na masle a potom pridáme k sviečkovici. Ako prílohu môžeme podávať dusenú ryžu.
|