Tofucake s lesným ovocím

jenni - fotkajenni, 24. júna 2014
Tofucake s lesným ovocím
Foto: jenni
10
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
80 g
160 g
1 ČL
Plnka:
400 g
podľa chuti
60 ml
3 PL
Na vrch:
2-3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto z múky, studeného alsanu a cukru. Cukor som mala kryštálový, ten som si najprv zmixovala v mixéry na jemnejšie kryštáliky a spolu s alsanom, múkou, vanilkovým luskom a škoricou som si vypracovala cesto. Cesto som vtlačila rukami do okrúhlej tortovej formy a odložila do chladničky, pokým som spracovala plnku.

  2. 2

    Na plnku si v mlieku rozmiešame škrob alebo zlatý klas tak, aby sme nemali hrudky, teda do hladka. V mixéry si zmixujeme na hladkú hmotu silken tofu, cukor podľa chuti a škrob/zlatý klas rozmiešaný v mlieku. Pokiaľ sa vám zdá plnka po rozmixovaní málo sladká, dochuťte ju podľa vlastnej chuti. Z chladničky vyberieme formu s cestom, na to vylejeme plnku a koláč dáme piecť do predhriatej rúry na približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a na vychladnutý budeme vrstviť ovocie a puding z kompótovej šťavy. Kompót si zlejeme, šťavu odložíme! Nevylievame. Ovocie poukladáme na cheesecake a zatiaľ si z kompótovej šťavy pripravíme puding. Kompót som mala kúpený, šťava z neho mala menej než 500 ml, tak som si ju doliala do pol litra vodou, v kompótovej šťave som rozmiešala škrob a cukor. Zmes som varila na miernom ohni pokiaľ zmes nezačala hustnúť.

  4. 4

    Nemusíte čakať pokým vám puding vychladne, stačí ho po lyžičkách dávať na koláč, no treba dávať stále pozor na to, že je horúci, takže pracujeme opatrne. Puding môžete dávať na koláč cik-cak, pokým sa vám celý neminie a nepokryje ovocie a celý povrch koláča. Puding nechajte stuhnúť v chladničke, pokojne aj do druhého dňa a potom už len koláč nakrájajte a vychutnajte si jeho sladkú chuť. Prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

pipnat
vyzerá super, ukladám a snáď vyskúšam:)môžem namiesto alsanu použiť kokosový olej?
pipnat
vyzerá super, ukladám a snáď vyskúšam:)môžem namiesto alsanu použiť kokosový olej?
jenni
@pipnat pokiaľ to spojí dokopy múku a cukor tak by sa dal použiť pokojne aj kokosový olej :)
evanaaa
Kokosový olej mám, len koľko ho tam dať a čím nahradiť tofu, ak by som to robila? Inak, v K........ už majú špaldovú celozrnnú múku nielen hladkú ale aj polohrubú a hrubú, čo doteraz nebolo, aspoň nie u nás.
jenni
@evanaaa no toto hodvábne tofu sa dá nahradiť napr. s tofu natural a pokiaľ to nemá byť koláč bez živočíšnych zložiek tak aj tvarohom..polohrubú špaldovú som ešte síce nevidela, no pozerala som sa po nej už dávnejšie, takže by sa mi aj zišla! :) ale hrubú poznám a používam :) a toho kokosového oleja koľko neviem takto odhadnúť, keď som to tak nerobila, ale dolievať olej a pridávať múku, kým nezvykne cesto, ktoré bude mať tú správnu konzistenciu, u mňa vzniká veľa receptov práve týmto spôsobom - odoka :)
pipnat
vyzerá super, ukladám a snáď vyskúšam:)môžem namiesto alsanu použiť kokosový olej?
pipnat
vyzerá super, ukladám a snáď vyskúšam:)môžem namiesto alsanu použiť kokosový olej?
jenni
@pipnat pokiaľ to spojí dokopy múku a cukor tak by sa dal použiť pokojne aj kokosový olej :)
evanaaa
Kokosový olej mám, len koľko ho tam dať a čím nahradiť tofu, ak by som to robila? Inak, v K........ už majú špaldovú celozrnnú múku nielen hladkú ale aj polohrubú a hrubú, čo doteraz nebolo, aspoň nie u nás.
jenni
@evanaaa no toto hodvábne tofu sa dá nahradiť napr. s tofu natural a pokiaľ to nemá byť koláč bez živočíšnych zložiek tak aj tvarohom..polohrubú špaldovú som ešte síce nevidela, no pozerala som sa po nej už dávnejšie, takže by sa mi aj zišla! :) ale hrubú poznám a používam :) a toho kokosového oleja koľko neviem takto odhadnúť, keď som to tak nerobila, ale dolievať olej a pridávať múku, kým nezvykne cesto, ktoré bude mať tú správnu konzistenciu, u mňa vzniká veľa receptov práve týmto spôsobom - odoka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia