Marinované tofu
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Autor receptu: lunter
2 porcie |
65 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky.
- V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a olivovým olejom. V zmesi tofu marinujeme asi 30 minút z každej strany.
Tofu spolu s marinádou opečieme na panvici, každú stranu asi 3 - 4 minúty na miernom plameni.
- Na ďalšej panvici na rozohriatom olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quinou a pomaly varíme približne 10 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu).
Do quinoy pridáme umyté, osušené ružičky kelu a varíme ďalších 20 minút.
- Opekané tofu podávame so šalátom z guinoy a kelu, ktorý môžeme poliať marinádou.
|