Marinované tofu

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom

Autor receptu: lunter

2
porcie
65 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky.
  2. V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a olivovým olejom. V zmesi tofu marinujeme asi 30 minút z každej strany. Tofu spolu s marinádou opečieme na panvici, každú stranu asi 3 - 4 minúty na miernom plameni.
  3. Na ďalšej panvici na rozohriatom olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quinou a pomaly varíme približne 10 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu). Do quinoy pridáme umyté, osušené ružičky kelu a varíme ďalších 20 minút.
  4. Opekané tofu podávame so šalátom z guinoy a kelu, ktorý môžeme poliať marinádou.