Tofu v kokosovom mlieku (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...inšipiráciu som našiel na vareche.sk Paneer Butter Masala ďakujem @Michsamant a v chladničke, kde som mal upečenú tekvicu a nevedel som čo s ňou...

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...očistenú cibuľu a paradajky rozkrojíme a hodíme do mixéra. Na rozpálený olivoli vo woku dáme rozmixovanú zmes cibule s paradajkami a restujeme...po chvíľke pridáme biele mleté korenie, škoricu a korenie Garam Masala. Perfektná vôňa restovanej cibule s paradajkami a koreninami prevonia celú kuchyňu a vtedy začínajú štípať oči...robíte to dobre :-)
  2. ...restujeme, miešame a krájame tofu a tekvicu...asi takto...
  3. ...do voku pridáme tofu a keď do seba natiahne vôňu korenia a restovanej paradajkovo cibuľovej pasty (asi 2min 36sec.), zalejeme kokosovým mliekom(60%). Keď sa omáčka spojí, pridáme nakrájanú, upečenú tekvicu a cesnak...
  4. ...dochutíme soľou, lístkami čerstvej bazalky a ak treba, pridáme citrónovú šťavu. Odstavíme a necháme pár minút odpočinúť, pokiaľ sa neprepoja všetky chute, podávame s kapustou Kimči :-)...dobrú chuť