Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom

martinis - fotkamartinis, 18. decembra 2013
Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom
Foto: martinis

Kombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K opekanému tofu sa tieto dve tradičné omáčky skvele Zobraziť celý popisKombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K opekanému tofu sa tieto dve tradičné omáčky skvele hodia, doplnia aj restovanú zeleninu a kuskus. Rýchly predvianočný obed ! :)

1
porcia
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  balenia (údené či biele, pokrájané na kocky)
pár  kvapiek
pár kvapiek
1 lyžica + na opekanie
2/3  ks (najemno nakrájaný)
 (nakrájaná na tyčinky)
štipka
1 pohárik
2  poháriky
1 lyžička (poprekrajované)
1 malá hrsť




Postup

  1. 1

    Iste už viete, že najlepšie bude si na úvod pripraviť dve väčšie panvice, hlbšie sú lepšie. Do každej z nich kvapneme olej a nachystáme aj misku, do ktorej vsypeme pohárik kuskusu, ak si ho zvolíme ako prílohu. Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme dobrou sójovou omáčkou - najlepšia a bez zbytočností je Kikkoman - a tiež worchestrom. Stačí len pár kvapiek, obe omáčky majú výraznú chuť. Posypeme sušeným cesnakom (tým nikdy nešetrím :)), pridáme lyžicu oleja, dobre premiešame a necháme chvíľu marinovať v chlade.

  2. 2

    Mrkvu a pór očistíme, opláchneme a nakrájame : pór na tenké kolieska, mrkvu zasa na tyčinky. Najlepšie je ju rozrezať pozdĺžne, potom ešte raz a urobiť niekoľko tenkých tyčiniek. Tenké plátky póru a tyčinky mrkvy zabezpečia, že postačí krátky pobyt na panvici a budú perfektne pripravené, najmä mrkva bude príjemne chrumkavá. Rozohrejeme olej na panviciach, vložíme zeleninu a na vyššom strednom plameni restujeme pár minút, zatiaľ čo rovnako pripravujeme tofu. Až chytí správnu farbu, zelenina by mala byť tiež akurát a tak môžme tofu vmiešať k zelenine. Ochutíme štipkou soli.

  3. 3

    Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vývaru, necháme 5 minút prikrytý postáť a vidličkou potom vmiešame kúsok masla. Naservírujeme na tanier, môžme pridať malú hrsť šalátu, pridáme tofu s mrkvou a pórom a posypeme mandľami. Časovo nenáročné jedlo z dostupných surovín :)

    Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom - obrázok 3

Diskusia k receptu

martinis
@veganvidya : to som si pri tagovaní uvedomil, ale rátam s tým, že vegáni dbajú na to, čo kupujú a nebudú mať doma worchester so živočíšnou zložkou :))
izabella929
tento rvoj zeleninový tanier urobl na mňa krásny dojem.-) vyzerá fantasticky a určite tvoj recept aj vyskúšam.-)
danda3
Robievam tiež veľmi často takto tofu, je to výborné jedlo. ☺
leomax
Veľmi sme si obľúbili kuskus a aj tofu. Recept sa mi páči, viem, že ak ho zrealizujem, manželke a aj dcére sa zavďačím. Vďaka Maťo!
martamm
martin, hneď som vedela, že je to Tvoj recept a už je v mojej KK, možno aj zajtra uvarím :)
efrat
aj mne sa velmi paci, hoci o soji som citala tolko negativnych veci.....ale ja jem soju , chuti mi...
sisuk
ako som mohla také krásne jedlo prehliadnuť?!? ale už je v KK, 5 * a zajtra k obedu.... :-) ďakujem, Maťko!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia