Tofu s hráškom
Tofu s hráškom

Tofu s hráškom a polentou fotorecept

hviera - fotkahviera, 28. apríla 2018
Tofu s hráškom a polentou (fotorecept)
Foto: Hviera

aneb čo chladnička a mraznička dali :)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (mrazený alebo čerstvý)
1 ks
 (vňať)




Postup

  1. 1

    Cibuľu, vňať cibuľky aj tofu nakrájame na male kocky. Hrášok je určite lepší čerstvý, ale s tým mrazeným je to rýchlejšie :)

    Tofu s hráškom a polentou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici opražíme cibuľku, postupne pridávame tofu, hrášok aj vňať. Pražíme cca 10 minút, potom podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie (bazalku, soľ, petržlenovú vňať).

    Tofu s hráškom a polentou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varíme kým hrášok nie je mäkký. Ten čerstvý bude určite skôr, ten mrazený trval cca 10-15 minút. Pridáme paradajkový pretlak, a na zjemnenie môžeme aj smotanu na varenie - tentoraz som vynechala. Prevaríme a hotovo.

    Tofu s hráškom a polentou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja podávam s polentou. 1 diel polenty a 2,3 diely vody mám odskúšané. Vodu so soľou necháme zovrieť a pomaly pridávame polentu, aby neboli hrudky, varíme do stuhnutia, čiže kým varecha nepostojí v polente. Dávam do olejom vymazanej jenskej misy, alebo niečoho podobného, pár hodín nechám odpočívať (minimálne jednu hodinu) a chvíľu opečiem ešte v rúre (cca 15 min.)

    Tofu s hráškom a polentou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mamatata2
Ja využijem tú polentu, manžel bol kedysi za mladi na jablkách v Taliansku a často spomína, že každý deň jedli polentu, pripravím teda podľa Teba. Ďakujem.
1x hviera




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia