Tofu neryba v rímskej hraške

brave - fotkabrave, 30. decembra 2016
Tofu neryba v rímskej hraške
Foto: brave

Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak? :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
2 listy
 priehrstie




Postup

  1. 1

    Tofu. Ak ste ešte nepracovali s tofu a chcete sa dozvedieť niečo o marinácii, kuk sem: http://vegblog.cz/recept/jak-na-tofu-marinovani-a-peceni/ . Biele tofu natural ľuďom spravidla nechutí. A právom - nemá totiž mať nejakú výraznú chuť, je určené na marináciu. Tak teda: tofu (ak ste na Slovensku, ideálne od Luntera - ostatné nestoja za veľa) údené, bylinkové alebo Vami namarinované, obalíme v dvoch vrstvách nori rias. Ak ste s nimi ešte nepracovali, tesne pred obaľovaním stačí nori trochu omočiť pod prúdom tečúcej vody, aby zmäkli a ohýbali sa bez lámania. Nenamočme ich však priveľmi. Opražený sezam (nie je ale nutný) môžeme nasypať medzi tieto vrstvy.

  2. 2

    Pripravíme si hrašku. Spravidla platí, že zmiešame zhruba 1:1 hrašku s vodou, aby z toho bola taká redšia horčica. Ak nemáme hrašku, môžeme si vyrobiť vlastnú zmiešaním cícerovej múky s kukuričnou (zmieňujem tento nápad aj v poznámkach). Je potrebné potom pridať soľ. Prípadne použijeme recept na cestíčko podľa vlastného uváženia, a môžeme obaľovať.

  3. 3

    Obalený blok tofu vypražíme do zlatista v oleji.

  4. 4

    Podávame s basmati alebo jasmínovou natural ryžou s opraženým sezamom a oregánom, paradajkami, kyslými uhorkami. Proste, čo si kto zmyslí. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sashan
Kde sa vyrába tofu zn.Lunter?Nič mi to nehovorí.Inak,tofu používam dosť často.

bubaya
@Sashan (30.12.2016 21:38)

Lunter je bývalá Alfa Bio v Banskej Bystrici. Ja som mäsožravec, ale všetko od nich je výborné, tofu, nátierky, páročky, opekačky, jaternička......výborný je Sojakrém - miesto majonézy, alebo miesto taveného syra.
brave
@Kimlo (30.12.2016 21:37)
Pretože rozpoznávame, že normálna ryba by radšej plávala a... robila to, čo ryby normálne robia? Napríklad.
conscientia
@Jujoska I ty jedna, si ma rozosmiala :-))) Naše akvárkové i kakali, radi sme im vtedy s bratom prstom cvrnkali o akvárko :)) Inak vďaka za vysvetlenie, ja som to nevysnorila ani na mobilnom Googli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia