Tofu masala

polepetko - bez fotkypolepetko, 17. novembra 2016

Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny :-)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
200 g (hrášok, mrkva, kapia, karfiol)
200 ml s dužinou
1,5 - 2 ČL (pražená)
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji zo všetkých strán opečieme na kocky nakrájané údené tofu do zlatova. Občas premiešame aby sa neprichytávalo.

  2. 2

    Pridáme korenie garam masala, premiešame a pridáme mrazenú zeleninu, aby nám korenie nezhorelo. Pridáme ostatné koreniny - kurkuma, škorica, čili, čierne korenie, soľ.

  3. 3

    Zalejeme kokosovým mliekom a povaríme, aby sa zelenina dostatočne prehriala. Ak je to príliš husté môžeme priliať kúsok vody.

  4. 4

    Podávame s ryžou alebo chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia