Tofu koláč

pupava - fotkapupava, 14. júla 2014
Tofu koláč
Foto: pupava

Časom mu možno vymyslím schopnejší názov, tento je prvý, ktorý mi napadol. Koláč je svieži, letný, relatívne i zdravý. Skúste :)

30 minút
na 250 °C

Suroviny

Základ:
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 ks
1 hrnček
 štipka
Plnka:
180 g
1 sáčok
 (alebo mandľové)
1 ks
Vrch:
 podľa ľubovôle




Postup

  1. 1

    Banány si roztlačíme vidličkou a spolu s ostatnými ingredienciami na základ ich poriadne vymiešame. Formu si vystelieme papierom (alebo vysypeme) a zmes rovnomerne rozmiestnime po celej forme. Dáme piecť na 250 °C na asi pol hodinku.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme Zlatý klas (alebo môžeme použiť aj agar) podľa návodu. Dáme si variť sójové mlieko s cukrom a v miske vedľa rozmiešame zlatý klas v troche sójového mlieka. Po chvíli vlejeme mlieko s klasom do hrnca s variacim sa mliekom a za neustáleho miešania varíme. Keď už máme pudingovú hmotu hotovú, odstavíme hrniec bokom.

  3. 3

    Tofu pomocou papierových obrúskov zbavíme vody a dáme ho do misky. Pridáme k nemu jeden banán, mandľový extrakt, trochu mandľového mlieka a celú hmotu zmixujeme. Následne pridáme do uvareného klasu a všetko spolu dôkladne premiešame.

  4. 4

    Vyberieme z trúby základ a necháme ho trochu vychladnúť. Potom naň pridáme tofu-hmotu a rovnomerne porozotierame. Koláč necháme vonku vychladnúť, keď vychladne, môžeme ho dať pred podávaním prípadne aj do chladničky, lepšie chutí za studena - je viac svieži :) No a na vrch poukladáme ovocie podľa ľubovôle. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sasenqa
mňamíííí, koláčik vyzerá úplne mňamky :) zaujala ma kombinácia mak+banán+mrkva a to nehovoriac o tej plnke....tá ma zaujala väčšmi :) pridané do KK, v najbližších dňoch určite vyskúšam :) ďakujem za receptík
boxik
Mňa najviac zaujali tie otruby , to musí byť skutočne fajn , pamätám ako po nich prasiatka krochtali blahom.
pupava
pokojne ich nahraďte bielou múkou, ak vám chutí viac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia