Tofu fašírky

Tofu karbonátky s uhorkovým dipom

Autor receptu: ingova

Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu pokrájanú nadrobno orestujeme v panvici na oleji. Osolíme, odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, spolu so syrom tofu a s údeným syrom postrúhame najemno.
  3. Do zmesi pridáme orestovanú cibuľu, vajce, posekané bylinky, osolíme a okoreníme. Prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vypracovali nelepivé cesto.
  4. Z masy vyformujeme karbonátky. Obalíme ich v rozšľahanom vajci a v strúhanke a opečieme na panvici z obidvoch strán.
  5. Šalátovú uhorku nakrájanú na kolieska osolíme, ochutíme kyslou smotanou, mletým čiernym korením, kôprom a nadrobno pokrájanou čili papričkou zbavenou zrniečok. Podávame s karbonátkami. Môžeme pridať aj zemiaky ako prílohu.