Toast z banánového chleba

šéfkuchári Peter Kiss a Jozef Masarovič
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 16. júna 2015
Toast z banánového chleba
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

Chlieb:
0,5 kg
0,5 kg
0,5 kg
6 ks
5 ks
70 ml
1 ks
Zmes na obaľovanie:
4 ks
2 ks
1/2 PL
6 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Z banánu a mlieka vyšľaháme koktail. Potom pripravíme banánový chlebík. Vymiešame maslo s cukrom do peny, po jednom pridáme vajíčka a banánové mlieko, spolu všetko vyšľaháme.

  2. 2

    Potom pridáme múku a kypriaci prášok, znova vyšľaháme elektrickým mixérom. Hotové cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 185 °C 15 minút. Po vychladnutí z cesta vykrojíme kolieska.

  3. 3

    Zmes na obaľovanie: Všetky suroviny zmiešame a do zmesi namočíme vykrojené kolieska, ktoré potom opekáme na rozpustenom masle.

  4. 4

    Na hotový opečený chlebík poukladáme tenké kolieska banánov a posypeme ich trstinovým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať pomocou pištole na creme brulee. Ak pištoľ nemáme, necháme cukor bez skaramelizovania.

Diskusia k receptu

dvorka
Obrázok vyzerá super. No po prečítaní surovín a postupu prípravy ide zas o jeden neúplný a nepresný komerčný recept podľa ktorého namiesto banánového chleba urobím mastné presladené banánové mlieko. A neviem čo za kolieska to obalím v zmesi na obaľovanie. Prosím redakciu aby si pozorne prečítala každý komerčný recept ktorý pridáva. Tie posledne pridané sú nepoužiteľné ako aj tento. Za opravu receptu vopred ďakujem.
1x aleana
mata3636
toto už ani nie je smiešne. keby bola hlúposť platená, autori receptu sú milionári
redakcia
Ospravedlnujeme sa, chybu (zle vlozeny bod 2 prac. postupu) sme opravili.
micanela
ach jaj, chapem, ze stranka je platena z komercnych prispevkov ale toto...