Tirolský „eintopf“

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 19. marca 2015
Tirolský „eintopf“
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg (mrkva, petržlen, zeler)
200 g
3 ks nakrájaná na osminky
6 strúčikov prelisovných
8 ks
1 l
3 ks očistené




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Speck nakrájame na malé kocky a urestujeme na panvici. Mäso a koreňovú zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky s veľkosťou asi 4x4 cm.

  2. 2

    Spolu so speckom vložíme zeleninu do hrnca, pridáme cesnak, cibuľu, bobkový list, osolíme, okoreníme a premiešame. Zalejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a vložíme na hodinu do rúry.

  3. 3

    Medzitým uvaríme zemiaky v osolenej vode domäkka. Po hodine pečenia podľa potreby dolejeme vývarom a ešte dvadsať minút pod pokrievkou pečieme. Na záver pridáme zemiaky.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
co to je speck? hladam v slovnikoch slovenskeho pravopisu, ale nikde som nenasiel co to je.
annan
Chválim za recepty ktoré pridávaš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia