Tirolské mini krémeše

barborkadt - fotkabarborkadt, 16. mája 2014

Tirolský krémeš je zákusok, ktorý pozostáva z lístkového cesta,pudingovej plnky, šľahačky a ovocia. V mojom okolí sa stretol s veľkým úspechom a preto ho Zobraziť celý popisTirolský krémeš je zákusok, ktorý pozostáva z lístkového cesta,pudingovej plnky, šľahačky a ovocia. V mojom okolí sa stretol s veľkým úspechom a preto ho ponúkam aj vám. Je veľmi podobný francúzskemu zákusku MilleFeuille, preto som ho zaradila medzi francúzske jedlá aj keď podľa názvu má skôr taliansky pôvod :)

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
70 g
100 g
500 ml
1 ks
250 ml
1 ks
na posypanie
100 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.

  3. 3

    Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

radost
barborka
vyzerá lákavo..krásne..no napriek tomu,že mám veľkú "hubu" takéto ústa neotvorím..ako ho ješ ty..??
barborkadt
ďakujem žienky za pochvaly..v pečení som samouk, tak sa teším každému zákusku, ktorý sa mi aspoň ako tak podarí :)
elysa
nádherné zákusky si napiekla, takéto mám rada...
babkamt
nie je to trestné? Takto večer pridávať lákavé sladkosti?
marcy
jedla som v cukrárni na kežmarskom trhu remesiel....no,tento Tvoj nielen že vyzerá krajšie,ale určite chutí lepšie :)Robila som doma s brusnicovým rôsolom,boli famózne.
medulienka122
videla so na Paprike, ako ho robila L. Pascale, len som si nevedela predstaviť, ako takú poschodovú dobrotu treba jesť ... asi poschodie za poschodím... :), krásna- ide do kk
eviana
Tak teda tento sa Ti naozaj podaril krásne, v kombinácii s jahôdkami maškrtka veľká, chválim :)
pusta
zákusok síce nie je ťažký, ale za to piplačka a trpezlivosť je pri jeho výrobe veľmi potrebná, chuťove vynikajúco skĺbený a na vzhľad veľmi krásny a efektný. perfektný zrozumiteľný postup
krásne pripravený, veľmi vkusne naservírovaný, už na pohľad lákavý.
nádherné foto :-)
barborkadt
žienky ďakujem za krásne komentáre, zákusok je nenáročný na suroviny, trošku sa síce pohráte s nanášaním krému a šľahačky, ale výsledný efekt určite stojí zato :)
ivav
Zákusok je krásny a že ako ho zjesť? V tom žiadny "problém" nevidím...
danda3
Nádherný zákusok si pripravila, veľmi efektný.☺
tinca
@barborkadt krásne si sa s ním vyhrala,palec hore.Teraz je rcp Mille feuilles v Živote, tvoj je dosť podobný,len tam sú až tri vrstvy cesta,riadna bomba. Tvoj ma veľmi láka:) krásne foto.
barborkadt
@tinca ano, dostala som uz avizo, ze nieco podobne je aj v zivote a aj na stranke lidla.. ja to poznám v takomto zlození aj pod týmto názvom, ale podstata je asi tá istá...ak vyskúšaš, verím že neoľutuješ :)
stacy77777
no a to som rada, že mám recept na tento skvelý zákusok, u nás ho kedysi dávno robievala jedna pekáreň, ale bol veeeelikánsky, asi ako tvoje tri dokopy,len miesto jahôd bol džem. Akurát nedávno som si naň spomenula, že by som ho skúsila vyšpekulovať,takto recept vítam, máš ich nádherné, aj veľkosť sa mi viac páči, aj tie jahôdky
barborkadt
stacy77777 dakujem pekne, aj u nás v cukrárni ich robia väčšie, myslím,že takáto veľkosť je akurát :) Verím, že ak vyskúšaš bude chutiť a podobať sa na ten váš z pekárne :)
marienka44
@Barborkadt , efektný a zaroven aj dobry zakusok.
Ako si, prosím, potierala krehke lístkové cesto lekvárom? Nepolámalo sa?
Mozno niekedy spravim, ale Lando list. cesto sa mi nepaci, jeho kvalita. Takze skusim uné...
nathaly
Vyzerá to úžasne! Veľmi pekný zákusok ^_^ Určite ho niekedy v blízkej budúcnosti vyskúšam. Ukladám do KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia