Tirolská polievka so slaninovými knedličkami

Autor receptu: julica

Prší a prší, navyše dlhé obdobie samostravovania si vypýtalo daň - polievku chcem hneď a zaraz! No a keďže som v Belgicku, zaspomínala som si na niečo našskejšie, konkrétne rakúsko- nemecké knedle, teda tirolskú či bavorskú Speckknödel-Suppe...

60 minút
príprava

Postup

  1. Postavíme si na vývar, každý či každá má svoj postup, ja som dala do hrnca variť kuracie krídla a koreniny, po čase som pridala očistenú zeleninu (keďže petržlenový koreň neviem zohnať, dala som vyvariť aspoň "fúzy", teda stopky z petržlenovej vňate).
  2. Vývar sa varí, zatiaľ na panvici trochu opražime slaninu, pridáme pokrájanú stredne veľkú cibuľu. V mise vyšľaháme vajcia so soľou, mliekom (alergici s vodou), muškátovým orieškom, primelieme čierne korenie a pridáme pokrájanú petrželku.
  3. K tekutej zmesi pridáme na kocky pokrájanú bagetu a opraženú slaninovo-cibuľkovú zmes. Opatrne zamiešame, lebo kocky bagiet chceme verejne priznať. Prisypeme múku, ja som postupovala odhadom, dala som asi dve lyžice hladkej a dve lyžice hrubej semolinovej múky (polohrubú tu nedostať).
  4. Necháme postáť tak 30 minút a vlhkými rukami formujeme knedličky vo veľkosti tenisovej loptičky. Ide to raz-dva. Knedle dáme variť do pripraveného vývaru, po asi 12 minútach sú hotové a my si môžeme naložiť.
  5. Knedličky sú výborné aj samostatné, môžu sa servírovať s rôznymi omáčkami, napríklad chrenovou, kôprovou či len tak, samostatne (na raňajky ako ja :) ). Želám vám dobrú chuť.