Tiramisu

roman123 - bez fotkyroman123, 3. januára 2014
Tiramisu
Foto: roman123

Tento dezert je môj veľmi obľúbený a to nie len preto, že je veľmi chutný a každý ho zbožňuje, ale je aj veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisTento dezert je môj veľmi obľúbený a to nie len preto, že je veľmi chutný a každý ho zbožňuje, ale je aj veľmi jednoduchý na prípravu.Keďže sa nepečie, jeho prípravu zvládnu aj menej skúsený kuchtíci.

Suroviny

250 ml
1 ks
1 PL
250 g
1 bal. dvojradové
250 ml cca
podľa chuti alebo mandľovú arómu
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme zrnkovú kávu (takú silnejšiu) a necháme ju vychladnúť.Precedíme ju cez sitko a pridáme amareto alebo mandľovú arómu.Ja dávam jedno, alebo druhé, podľa toho či to robím do roboty, alebo na doma.Odložíme nabok.

  2. 2

    Do misy vylejeme smotanu na šľahanie a šľaháme.Postupne ako nám smotana hustne pridávame stužovač a práškový cukor.Keď už je šľahačka hotová, pridáme maskarpone a ešte poriadne premixujeme nech sa nám všetko pekne spojí.

    Tiramisu - obrázok 2
  3. 3

    Nájdeme si misu podľa potreby.Piškóty namáčame do kávy a vykladáme nimi spodok misy.Pozor: nenechávajte piškóty príliš dlho namočené v káve, lebo budú veľmi rozmočené.Piškótu stačí nechať ponorenú v káve tak 1-2 sekundy.

    Tiramisu - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme spodok vyložený piškótami, nanesieme prvú vrstvu krému, ktorý sme si pripravili.

    Tiramisu - obrázok 4
  5. 5

    Následne dáme druhú vrstvu piškót a hneď na ne aj druhú vrstvu krému.Posypeme kakaom a necháme odležať najlepšie do druhého dňa nech piškóty pekne zmäknú. Hotovo a dobrú chuť.

    Tiramisu - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
je super, že si taký šikovný, ale prosím ťa skús uverejniť nabudúce radšej recept, ktorý tu nie je už neviemkoľkokrát...
luss44
veľmi chutná kombinácia, aj ja tak robím. Mrkla som Tvoje rcp a tuším si na sladké :) receptov na tiramisu je tu síce viac, ale len tento je Tvoj, takže pripomienky si nevšímaj...
hubata
A prečo robíš rozdiel medzi tiramisu "do roboty" a tiramisu "na doma"? V robote nesmiete asi alkohol .......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia