Tiramisu puding

editamarkos - fotkaeditamarkos, 1. septembra 2011
Tiramisu puding
Foto: editamarkos

Prípravu tohto receptu som videla na Paprika TV s názvom "Creamy Tiramisu Pudding" od Anny Olson. Pôvodný anglicky uverejnený recept sme prispôsobili k u Zobraziť celý popisPrípravu tohto receptu som videla na Paprika TV s názvom "Creamy Tiramisu Pudding" od Anny Olson. Pôvodný anglicky uverejnený recept sme prispôsobili k u nás dostupným surovinám. Pohárom Tiramisu pudingu si radi osladíme nedeľné poobedie aj na pracovisku.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Čokoládový puding:
500 ml
80 g
1 ČL/PL
20 g
0,5 dl
40 g
2 ks
Mascarpone puding:
500 ml
250 g
1 ČL/PL
20 g
0,5 dl
40 g
2 ks




Postup

  1. 1

    250ml mlieka s kávou privedieme do varu a pridáme cukor.

  2. 2

    Ďalších 250ml mlieka, žĺtka a Zlatý klas zmiešame.

  3. 3

    Pomaly za stáleho miešania všľaháme sladké teplé mileko do studeného žĺtkového mlieka. Masu varíme za stáleho miešania na strednom ohni asi 5 minút (kým nezhustne).

  4. 4

    Odstránime z ohňa a vmiešame vanilkový cukor a posekanú čokoládu. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Pri príprave Mascarpone pudingu postupujeme rovnako ako v prvých 3 bodoch prípravy čokoládového pudingu a hotovú masu necháme vychladnúť.

  6. 6

    Po vychladnutí rozmiešame syr mascarpone a spolu s vanilkovým cukrom vmiešame do kávového pudingu.

  7. 7

    Pripravíme 6 sklených pohárov na servírovanie. Lyžicou rozdelíme čokoládový puding do pripravených pohárov a na to svetlý puding s mascarpone. Ozdobíme trochou škorice a kakaa, šľahačkou... ja mám najradšej so šľahačkou v prášku (Dr.Oetker). Môžeme zdobiť aj sladkým snehom zo zvyšných bielkov.

Diskusia k receptu

mariaklara
Práve som rozmýšľala, že pozriem recept na tiramisu v kompótových miskách, to je hádam telepatia, ďakujem za receptík, ukladám:))
tinca
to sa dá naozaj urobiť všade a rýchlo, výborné
lucylee
Tento recept by mohol byt dokonaly, nebyt toho velkeho mnozstva kavy. Prave som ho dorobila a je to takmer nejedle, ta kava preraza naozaj celu chut. Odporucam znizit mnozstvo kavy v recepte minimalne o polovicu a dat tam aj kyselkave ovocie. Skoda, ta kava vsetko pokazila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia