"Tiramisu" nanuky (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Recept na najobľúbenejší a najznámejší dezert v Taliansku - tiramisu, ale v netradičnej forme.
12 porcií |
180 minút príprava |
10 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vyšľaháme bielka a pridáme kryštálový cukor.
- K bielkam pridáme žĺtky a múku a všetko spolu vymiešame do hladka.
- Pripravíme si plech s papierom na pečenie a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nastriekame cesto v tvare oválu. Pečieme pri 220°C asi 7-10 minút.
- Upečené cesto otočíme a pokropíme uvarenou kávou.
- Príprava krému: Do uvareného vanilkového pudingu pridáme roztopenú bielu čokoládu. Keď vychladne zmiešame so šľahačkou a mascarpone (alebo tvaroh). Už len ochutíme kávou.
- Na cesto pokvapkané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastriekame krém. Dáme do mrazničky zamraziť. Po zamrazení si uvaríme čokoládu nad parou s maslom a zamrazené nanuky namáčame do čokolády. Dáme opäť na chvíľu zamraziť. Potom už iba poprášime kakaom a môžme sa do nich pustiť :)