"Tiramisu" nanuky (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Recept na najobľúbenejší a najznámejší dezert v Taliansku - tiramisu, ale v netradičnej forme.

12
porcií
180 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Vyšľaháme bielka a pridáme kryštálový cukor.
  3. K bielkam pridáme žĺtky a múku a všetko spolu vymiešame do hladka.
  4. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nastriekame cesto v tvare oválu. Pečieme pri 220°C asi 7-10 minút.
  5. Upečené cesto otočíme a pokropíme uvarenou kávou.
  6. Príprava krému: Do uvareného vanilkového pudingu pridáme roztopenú bielu čokoládu. Keď vychladne zmiešame so šľahačkou a mascarpone (alebo tvaroh). Už len ochutíme kávou.
  7. Na cesto pokvapkané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastriekame krém. Dáme do mrazničky zamraziť. Po zamrazení si uvaríme čokoládu nad parou s maslom a zamrazené nanuky namáčame do čokolády. Dáme opäť na chvíľu zamraziť. Potom už iba poprášime kakaom a môžme sa do nich pustiť :)