Tiramisu mascarpone

redakciaRedakcia, Bratislava, 25. augusta 2009 11:55
Ďalšie jeho recepty »

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

  2. 2

    Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

  3. 3

    Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.

  4. 4

    Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

  5. 5

    Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist