Tiramisu mascarpone

redakciaRedakcia, recept pridal: 25. augusta 2009 11:55Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

2

Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

3

Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.

4

Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

5

Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    gourmetka, 25. novembra 2009 o 20:54
    Tento recept poznám a vrelo ho odporúčam. Oplatí sa použiť dlhé cukrárske piškóty, samozrejme najlepšie sú talianske Savoiardi, vyrobené presne na tiramisu :). Taliani ešte vraj pridávajú surové žĺtky vymiešané s cukrom, hoci mne tam vôbec nechýbajú. A ešte, kedže mascarpone je dosť tučný syr, používam aj "light" verziu, a to tak, že 250 g mascarpone nahradím jemným plnotučným tvarohom.


  • Vymazať

    letika, 21. januára 2012 o 16:53
    to moze byt asi vyborne


  • Vymazať

    tiginko, 9. marca 2012 o 20:41
    suhlasim s gourmetkou, toto je pre mna zatial najlepsie z vyskusanych verzii na Tiramisu. Inak prave spominane Savoiardi piskoty mavaju v Lidli a 400g balenie je presne mnozstvo na tento recept, t.j. na 500g mascarpone. 250ml kavy je malo, treba urobit 300-400 ml, aj ked piskoty namacame len symbolicky, sup-sup...


  • Vymazať

    danielas, 9. marca 2012 o 22:26
    Presne takto robím tiramisu aj ja. Páči sa mi tento recept práve tým,že tam nie sú surové žľtka.


  • Vymazať

    tutta, 24. novembra 2014 o 11:07
    Vyskúšané viac krát a skutočne vrelo odporúčam. Každý, kto to u nás ochutnal nešetril chválou :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist