Tiramisu mascarpone

redakciaRedakcia, recept pridal: 25. augusta 2009 11:55Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

2

Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

3

Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.

4

Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

5

Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    gourmetka, 25. novembra 2009 o 20:54
    Tento recept poznám a vrelo ho odporúčam. Oplatí sa použiť dlhé cukrárske piškóty, samozrejme najlepšie sú talianske Savoiardi, vyrobené presne na tiramisu :). Taliani ešte vraj pridávajú surové žĺtky vymiešané s cukrom, hoci mne tam vôbec nechýbajú. A ešte, kedže mascarpone je dosť tučný syr, používam aj "light" verziu, a to tak, že 250 g mascarpone nahradím jemným plnotučným tvarohom.


  • Vymazať

    letika, 21. januára 2012 o 16:53
    to moze byt asi vyborne


  • Vymazať

    tiginko, 9. marca 2012 o 20:41
    suhlasim s gourmetkou, toto je pre mna zatial najlepsie z vyskusanych verzii na Tiramisu. Inak prave spominane Savoiardi piskoty mavaju v Lidli a 400g balenie je presne mnozstvo na tento recept, t.j. na 500g mascarpone. 250ml kavy je malo, treba urobit 300-400 ml, aj ked piskoty namacame len symbolicky, sup-sup...


  • Vymazať

    danielas, 9. marca 2012 o 22:26
    Presne takto robím tiramisu aj ja. Páči sa mi tento recept práve tým,že tam nie sú surové žľtka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist