Tiramisu mascarpone

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 25. augusta 2009 11:55Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

2

Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

3

Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.

4

Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

5

Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    gourmetka, 25. novembra 2009 o 20:54
    Tento recept poznám a vrelo ho odporúčam. Oplatí sa použiť dlhé cukrárske piškóty, samozrejme najlepšie sú talianske Savoiardi, vyrobené presne na tiramisu :). Taliani ešte vraj pridávajú surové žĺtky vymiešané s cukrom, hoci mne tam vôbec nechýbajú. A ešte, kedže mascarpone je dosť tučný syr, používam aj "light" verziu, a to tak, že 250 g mascarpone nahradím jemným plnotučným tvarohom.


  • Vymazať

    letika, 21. januára 2012 o 16:53
    to moze byt asi vyborne


  • Vymazať

    tiginko, 9. marca 2012 o 20:41
    suhlasim s gourmetkou, toto je pre mna zatial najlepsie z vyskusanych verzii na Tiramisu. Inak prave spominane Savoiardi piskoty mavaju v Lidli a 400g balenie je presne mnozstvo na tento recept, t.j. na 500g mascarpone. 250ml kavy je malo, treba urobit 300-400 ml, aj ked piskoty namacame len symbolicky, sup-sup...


  • Vymazať

    danielas, 9. marca 2012 o 22:26
    Presne takto robím tiramisu aj ja. Páči sa mi tento recept práve tým,že tam nie sú surové žľtka.


  • Vymazať

    tutta, 24. novembra 2014 o 11:07
    Vyskúšané viac krát a skutočne vrelo odporúčam. Každý, kto to u nás ochutnal nešetril chválou :)


  • Vymazať

    hviezda0401, 6. júla 2015 o 18:37
    Vyzera to dobre... a neviete nahodou z tohto receptu nejaku osviezujucu letnu :-) verziu? Aby tam nebola kava napriklad... Cim poliat piskoty miesto kavy??


  • Vymazať

    tatranocka, 6. júla 2015 o 19:35
    @hviezda0401 letná verzia je s kompótom (mandarínka,broskyne,jahody...) a šťavou z kompótu preleješ piškóty ☺



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist