Tiramisu mascarpone

redakciaRedakcia, recept pridal: 25. augusta 2009 11:55Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

2

Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

3

Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.

4

Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

5

Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    gourmetka, 25. novembra 2009 o 20:54
    Tento recept poznám a vrelo ho odporúčam. Oplatí sa použiť dlhé cukrárske piškóty, samozrejme najlepšie sú talianske Savoiardi, vyrobené presne na tiramisu :). Taliani ešte vraj pridávajú surové žĺtky vymiešané s cukrom, hoci mne tam vôbec nechýbajú. A ešte, kedže mascarpone je dosť tučný syr, používam aj "light" verziu, a to tak, že 250 g mascarpone nahradím jemným plnotučným tvarohom.


  • Vymazať

    letika, 21. januára 2012 o 16:53
    to moze byt asi vyborne


  • Vymazať

    tiginko, 9. marca 2012 o 20:41
    suhlasim s gourmetkou, toto je pre mna zatial najlepsie z vyskusanych verzii na Tiramisu. Inak prave spominane Savoiardi piskoty mavaju v Lidli a 400g balenie je presne mnozstvo na tento recept, t.j. na 500g mascarpone. 250ml kavy je malo, treba urobit 300-400 ml, aj ked piskoty namacame len symbolicky, sup-sup...


  • Vymazať

    danielas, 9. marca 2012 o 22:26
    Presne takto robím tiramisu aj ja. Páči sa mi tento recept práve tým,že tam nie sú surové žľtka.


  • Vymazať

    tutta, 24. novembra 2014 o 11:07
    Vyskúšané viac krát a skutočne vrelo odporúčam. Každý, kto to u nás ochutnal nešetril chválou :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist